Különleges programokkal készülnek Valentin-napra Bécsben - mutatjuk, mivel

2023. február 10.

print Hetedhétország.hu

Különleges programokkal készülnek Valentin-napra Bécsben - mutatjuk, mivel

Egy csók a Belvedere-ben, az állatok szerelmi élete, páros belépők, exkluzív tárlatvezetés vagy hajókázás a Dunán.

Már minden a Valentin-nap körül forog az osztrák fővárosban. A boltok kirakatait elárasztották a piros plüss szívek, szerelmi vallomásba öltöztetett mackók és a szív alakú csokoládék. Készülnek a virágboltosok és speciális programokkal várják a szerelmespárokat az osztrák főváros kulturális intézményei is. 

Come for a Kiss

A Belvedere Valentin-napon, 18:30 és 21 óra között Gustav Klimt híres festménye, A Csók előtt várja a szerelmespárokat – egy csókra. A meghitt pillanatot az Ivory Rose Photography fényképészei meg is örökítik és a párok haza is vihetik a róluk készült képet. Aki akar, ezután még nézelődhet a múzeum Klimt-részlegében, vagy pezsgőzhet a Sala terrena-ban. A program ingyenes.

Jelszó: Valentin-nap

Február 14-én egy jegy áráért – 26 euróért – léphetnek be a Schönbrunni Állatkertbe azok a párok, akik kimondják a jelszót a kasszánál: Valentin-nap. 14 órakor pedig egyórás állatkerti vezetés kezdődik az állatok szerelmi életéről. Monogámok, kicsapongók, nyitott kapcsolatban élők – mindenkiről minden kiderül.

Museum for two

Egyórás exkluzív, privát tárlatvezetést kínál Valentin-napon a Kunst Haus Wien. A „Museum for two” programot választó párok 99 euróért a Hundertwasser kiállítást nézhetik meg, vagy az Unseen Places. Gregor Sailer” című időszaki tárlatot. 

Az egész város – csak nekünk

A Jüdisches Museum Wien is páros belépővel és speciális tárlatvezetéssel készül Valentin-napra. „Az egész város – csak nekünk” című program keretében az állandó kiállítás darabjai mesélnek híres viszonyokról, nászutakról, jegygyűrűkről és ezüstlakodalmakról.

Aki pedig maradna a romantikus vacsoránál, az még elcsíphet egy jegyet a DDSG Blue Danube Bécsi Álomhajójára, az MS Admiral Tegetthoffra, ahol gyertyafény és négyfogásos vacsora mellett lehet megcsodálni az esti fényekbe öltözött Bécset a Dunáról.

Szintén a különleges vacsorahelyszínek kedvelői számára lehet érdekes a bécsi Duna-torony, ahol 170 méteres magasságban élvezhetik a kilátást és a Valentin-napi menüt párjukkal.  Aki pedig inkább lazítana ezen a napon, annak a Therme Wien lehet a jó választás. 

(Címlapfotó: A bécsi állatkert pingvinjeinek már Valentin-nap van © Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play