Most mindenki láthatja, hol lakott a sanzonlegenda Serge Gainsbourg

2023. szeptember 19.

print Hetedhétország.hu

Most mindenki láthatja, hol lakott a sanzonlegenda Serge Gainsbourg

Zarándokhely teli hamutartókkal, törött csokoládétáblákkal és bilincsekkel.

Több mint 30 évvel Serge Gainsbourg halála után az érdeklődők mostantól látogathatják a sanzonénekes és színész legendás párizsi rezidenciáját.

A ház, amelyben a francia zenész több mint 20 évig élt, 1991. március 2-án bekövetkezett halála óta változatlan maradt. Ebben az állapotban nyitották me a nagyközönség előtt: teli hamutartókkal, törött csokoládétáblákkal és bilincsekkel, amelyeket a rendőrök hagytak a házban a késő esti ivászat után.

Úgy akarta hagyni a házat, ahogyan volt - mondta Charlotte Gainsbourg a Vogue című életmódmagazinnak. A színésznő és énekesnő Serge és a júliusban elhunyt Jane Birkin lánya.

A Rue de Verneuil-ben, a Képzőművészeti Akadémia közelében található, 130 négyzetméteres Maison Gainsbourgban tett látogatás a hálószobába vezet, ahol a művész 62 éves korában szívrohamban meghalt. Kiállításon látható az a zongora is, amelyen Charlotte zongorázni tanult, az aranylemezek és az életében szereplő nőkről, köztük Brigitte Bardot-ról készült fotók.

Gainsbourg halála után a ház zarándokhellyé és kultuszhellyé vált, a ház külsején graffitik és a zenész képei láthatók. A közelben, a neki szentelt múzeumban több mint 450 Gainsbourg-relikvia látható, köztük fényképek, kéziratok, fotók, ruhák és ékszerek - hogy nyomon követhesse édesapja életét, ahogy Charlotte Gainsbourg mondta.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play