Budapesten idént is elindul az adventi fényvillamos

2023. november 17.

print MTI

Budapesten idént is elindul az adventi fényvillamos

2023-ban is beragyogja a budapesti utakat a BKV fényflottája.

Az adventi és karácsonyi időszakban immár hagyományosan közlekedő ledfüzérrel díszített UV villamos az ünnepekhez közeledve szimbolizálja a fényvillamos a szeretetet és a város felkészülését az ünnepekre.

A fényárban úszó járművek 2023. december elsején, pénteken, napnyugta után indultak első útjukra a karácsonyi időszakban, mégpedig a Hungária kocsiszínből.

A január 7-ig közlekedő fényflottát két busz és hat villamos, továbbá a december 10-én a fogaskerekű vonalán induló feldíszitett jármű alkotja.

A fényflotta "zászlóshajója", a 2009 óta közlekedő klasszikus fényvillamos, a Ganz UV mellett kültéri LED-szalagok, füzérek kerültek egy KCSV-7, egy TW6000 (Hannoveri), egy T5C5K2 (Tátra), egy ICS (Ganz-csuklós) és egy Combino villamosra, valamint egy szóló és egy csuklós Mercedes-Benz Conecto autóbuszra.

A járműveket több mint százan díszítették az elmúlt hetekben a kocsiszínekben és a buszgarázsban.

A KCSV-7, a Tátra és a Ganz-csuklós villamosokon ünnepi fényt kaptak az áramszedők is. Több jármű belső terébe is díszítés került.

Idén először két busz is ünnepi fénybe öltözött: a matricák mellé kültéri, vízmentes 24 Volt tápfeszültségű LED-szalag került egy szóló és egy csuklós Mercedes-Benz Conecto autóbuszra.

A BKV közölte, a fényflotta szinte az egész várost behálózza, a járműveken normál díjszabással, érvényes menetjeggyel lehet utazni.

Az ünnepi járatok menetrendje a bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/unnepijaratok/ oldalon találhatók.

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play