» Ausztria

» Ausztria » Burgenland » Fertő tó

Landesmuseum Burgenland / Tartományi Múzeum


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Burgenland Múzeum átfogó gyűjteményeiben a burgenlandi történelem és kultúra számos kincse található meg.
Már egészen korai időkben megkezdődött a betelepülés Burgenlandba, nagy mértékben a kedvező klímának és az értékes táptalajnak köszönhetően. Aki többet szeretne Ausztria legkeletibb fekvésű tartományának történelméről és kultúrájáról megtudni, annak mindenképpen érdemes felkeresni a múzeumot.

Több ezer kiállítási tárgy és fénykép mutatja be Burgenlandot számos különböző szempontból - régészet, művészet, történelem, néprajz, gazdaságtörténet, természetrajz (geológia, biológia), valamint a pannóniai területeket általánosan.

Az állandó gyűjteményt további különböző témájú kiállítások egészítik ki, amelyek során más múzeumok kiállítási tárgyai is megtekinthetők.

Belépő 2014-ben: 5,50 euró/felnőtt, 4,50 euró/gyerek és 12 euró a családi jegy.

AKTUÁLIS

"Ország háborúban (1914 - 1918)“ A kiállítás bemutatja a háború alatti évek eseményeit, az életet a fronton és Burgenlandban. A kiállítás többek között 300 privát tárgyat mutat, amelyeket 120 burgenlandi bocsátott kölcsönadományként a múzeum rendelkezésére. A tárlat egyik része nagyon jól bemutatja az életet a fronton, a burgenlandi katonák életét - felépített sáncokkal, hadisátoral és agyúval. Az Első Világháborúban összesen 10 millió ember vesztette életét, köztük 8000 burgenlandi katona. A kiállítás november 11-ig látható.Tartomány:Burgenland
Település:Eisenstadt
Cím:7000 Eisenstadt, Museumgasse 1-5
GPS: 47° 50′ 46.78346″, 16° 31′ 1.89422″
Honlap: http://www.landesmuseum-burgenland.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward