Másmilyen idén az adventi Fényvillamos

2022. november 24.

print MTI/Hetedhétország.hu

Másmilyen idén az adventi Fényvillamos

Az utasok Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodáját is támogathatják.

November 25-től ismét jár az adventi villamos Budapesten, azonban nem a megszokott fénydíszítéssel, hanem adventi hangulatú belső dekorációval.

 A girlandokkal, színes gömbökkel, csillagokkal és hópelyhekkel díszített UV nosztalgiavillamos karácsonyig közlekedik Budapest több pontján.

Idén egy QR-kód is a villamosok belső díszítésének része. A telefon kameráját erre irányítva az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg a készüléken, ahol több támogatási mód közül választhatnak az adományozók.

Az adventi villamos péntektől hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a főváros több pontján közlekedik.

A szerelvény november 26-án szombaton az 56A, 27-én vasárnap a 19-es, december 3-án szombaton a 42-es, 4-én vasárnap a 14-es, 10-én szombaton az 59-es, 11-én vasárnap a 69-es, 17-én szombaton a 47-es, míg 18-án vasárnap az 50-es villamosvonalakon jár majd.

A 2-es villamos útvonalát a világ tíz legszebb villamosvonalai közé sorolják.

(Címlapfotó: Adventi fényvillamos a budapesti Szabadság hídon, a 47-es villamos vonalán 2020. november 27-én. MTI/Máthé Zoltán)

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play