Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Karácsonyi kenyér ünnepe Monacóban

#Esemény    

U Pan de Natale, azaz Monaco hagyományos karácsonyi kenyerének ünnepét december 24-én tarják meg. Ekkor Monaco összes péksége egy régi recept alapján sütött kenyeret árul.

navigate_next

La Saint Cécile ünnepe

#Esemény    

Saint Cecília a zenészek védőszentje. Az ünnepét Monaco nemzeti ünnepe után rendezik meg, november 19-ét követő vasárnap. A parádét a városban tartják, a szentmise után, ekkor minden hivatalos monacói együttes fellép.

navigate_next

La Saint Jean ünnepe

#Esemény    

Monacóban is megrendezik a nyári napfordulókor, június 24-én Keresztelő Szent János ünnepét. Ilyenkor a Hercegi Palota előtt, június 23-án éjszaka egy hatalmas máglyát táncolnak körbe.

navigate_next

La Saint Roman ünnepe

#Esemény    

St. Roman Monaco egyik védőszentje, ünnepe július végétől augusztus elejéig tart. Az ünnepség tetőpontja augusztus 9-én van, St. Roman valódi napján, ekkor Monaco katedrálisában felszentelik az oltárt.

navigate_next

Monacói F1 Nagydíj

#Esemény     #Forma 1    

A verseny a koronavírus-járvány miatt elmarad.

navigate_next

Nemzeti ünnep Monacóban

#Esemény    

A Hercegség Nemzeti Napját III. Károly herceg találta ki 1857-ben, időpontja megegyezett az Uralkodó Herceg Védőszentjének napjával, ezért az akkor még egy mozgó ünnep volt. 2005-ben, Albert herceg trónra lépésekor eldöntötte, hogy akkortól kezdve mindig november 19. lesz ez az ünnep, és átnevezte Saint Rainier ünnepévé, az apja emlékére.

navigate_next

St Devota Monaco védőszentjének ünnepe

#Esemény    

A kikötő mellett álló Saint Devote templomot 1870-ben építették, azon a helyen, ahol a hagyomány szerint Monaco védőszentje egy galamb vezetésével a partra vetődött, miután Afrika partjainál hajótörést szenvedett. A szent relikviáit a középkorban kalózok lopták el, akiket elcsíptek, hajójukat pedig felgyújtották. Minden évben január 27-én a templom bejárata előtt elégetik a hajó másolatát.

navigate_next

Szent Miklós ünnepe Monacóban

#Esemény    

Saint Nicholas napját december 6-án ünneplik. Régen a tengerészek ilyenkor hozzá imádkoztak védelemért. Egy temploma is volt a 13. században a monacói sziklán, ott, ahol ma a katedrális áll. A Szent Miklós katedrálisban látható a 18 részből álló Saint-Nicholas-oltárkép, amelyet Louis Bréa 1500 táján készített.

navigate_next

Régióválasztó

arrow_upward