» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Értékeld Te is:

Hallstatt az egyik legszebb és legromantikusabb kisváros Ausztriában, parányi főterét pedig méltán a legszebbnek tartják. Hallstatt és Dachstein-Salzkammergut régió az UNESCO világörökség része.


 

Szabadidős tevékenységek

 

TÚRA

Történelmi Salzkammergut Sole-út. A só, a "fehér arany" nyomában Salzkammergut tájain keresztül. Az út Hallstattból Ebenseebe vezet, teljes hossza 40 km, amit 4 szakaszra bontottak. Az utat kék kockával jelölik, 500 méterenként találunk egy jelet. Kiindulópont a Rudolfsturm Hallstattban.

1. szakasz: "Berge, Wald und Seen" (Hegyek, erdő és tavak), Hallstatt - Goisern

2. szakasz: "Die Menschen im Salzkammergut" (Emberek Salzkammergutban), Goisern - Bad Ischl

3. szakasz: "Der Verkehr" (A közlekedés), Bad Ischl - Langwies

4. szakasz: "Die Wirtschaft" (A gazdaság), Langwies - Ebensee

Festők, irodalmárok és természeti csodák témaútja az Echrentalon keresztül. Kiindulópont: Hallstatt Lahn. Menetidő: 2 óra.

Echern-völgyben (Echerntal) gleccserkert és vízesés (Waldbachstrub). A túraútvonal közvetlenül a Hallstatt-i P2-től visszavezet Hallstatt festői Echern-völgyébe. Az út az erdei patak mentén vezet, az ösvényen elhaladunk a Simony-emlékmű mellett. Az emlékművet Dr. Friedrich Simony Dachstein kutató tiszteletére építették. A Schleier-vízesésekhez vezető túraútvonalon elhaladunk a „Gleccserkert” mellett is. Itt a jégkorszakból származó kimosott sziklaképződményeket találhatunk. Az Echern-völgy végén várja a látogatókat az 50 méter magas Schleier-vízesés. Menetidő oda-vissza: kb. 2 óra

Gräberfeld Lehrpfad. Hallstatti a felvonó hegyállomásán található a hallstatti lelőhelyeket bemutató tanösvény. Fél óra alatt bejárható.

FÜRDÉS

A tó legmélyebb pontja 125 méter, így a víz nyáron sem túl meleg, de kristálytiszta víz sokakat csábít úszásra.

Csodás természeti környezetben kínál nyugodt fürdőzési lehetőséget, és gyönyörű kilátást Hallstattra a fürdősziget (Badeinsel Hallstatt), amely 10 perces sétával megközelíthető Hallstatt belvárosából. A mesterséges szigetet híd köti össze a szárazfölddel. A '60-as években létrehozott fürdősziget alapanyagául az alagútásás során kitermelt szikla szolgált. A szigeten található nagy játszótéren jól szórakoznak a gyerekek, míg szüleik úsznak vagy az árnyékban pihennek. A romantikára vágyóknak érdemes sötétedés után kilátogatni ide, és megcsodálni a milliónyi csillagot.

KERÉKPÁRRAL A TÓ KÖRÜL

A keleti parti kerékpárút Untersee településről indul, de Oberseeben és Obertraunban is becsatlakozhatunk. Állandó kísérőnkkel, a bárányfelhőket tükröző víztükörrel kerekezünk a tarka virágosládáktól pompázó ősi faházak és az égerliget mellett, ahonnan hűs, föld- és erdőillatú levegő árad a kerékpárút felé. A tóparton újra és újra kényelmes padok várják a pihenni vágyókat. Amíg a kerekezők pihennek, pisztrángokat is láthatnak a kristálytiszta tóban.

Hallstattban érdemes hosszabb pihenőt tartani, hogy korzózzunk a történelmi utcákon. A hallstatti tóparti kerékpárúton kerekezhetünk vissza a kiindulási pontra. Az út egy részét hajóval is le lehet rövidíteni Steeg (Bad Gosiern) felé.



Tartomány:Oberösterreich
Település:Hallstatt
Cím:4830 Hallstatt
GPS: 47° 33′ 44.7377″, 13° 38′ 57.80285″
Honlap: http://www.hallstatt.net

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward