» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A járatokban megismerhetjük az aranybányászat kalandos történetét. A bánya melletti állatkertben a környékbeli hegyek világának állatai természetes élőhelyükön tekinthetők meg.


Bánya: vezetés 20 percenként. Kiindulási pont az állatkert.

Útvonal: Flörlmoos bányászkápolna-Maria Rast-kegytemplom-tárnák. A 450 m hosszú tárnákon át a kerékházhoz jutunk, ahonnan egy vízikerék segítségével hozták fel a felszínről az érckőzetet a mélyből. Azután egy lépcsőn keresztül a kerékszoba első szintjéhez érünk, ahol egy multimédia show nemcsak a bánya szellemét idézi fel, hanem az aranybányászatot is bemutatja. Végül egy 850 m hosszú tárnaszakaszon keresztül jutunk ki a bányából, ahonnan ingajáratban közlekedő sétavonatok szállítják vissza a látogatókat.

A bánya mellett látogatást tehetünk a zillertali sajtkészítő üzembe, amely szemlélteti a zillertali hegyisajt, a graukäse előállítását. Kóstolni is lehet.

Az állatkertben környékbeli hegyek világának állatai természetes élőhelyükön tekinthetők meg: dámszarvasok, gímszarvasok, őzek, zergék, kőszáli kecskék, muflonok, apróvadak.

A bányalátogatás mellett a jegy érvényes a sétavonatra, a sajtkóstolásra a sajtműhelyben és az állatkertbe.

A bánya vezetéssel látogatható, amely májusban, júniusban és októberben 2 óránként indul, júliusban, augusztusban és szeptemberben pedig óránként.

Belépő: 11 euró/felnőtt és 5,50 euró/gyerek.Tartomány:Tirol
Település:Zell am Ziller
Cím:6280 Zell am Ziller, Hainzenberg 73
GPS: 47° 13′ 47.62758″, 11° 52′ 50.76415″
Honlap: http://www.goldschaubergwerk.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward