» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Alexandre Dumas francia író egykori kastélya. Fákkal, vízeséssel, barlangokkal övezett romantikus parkban áll a díszes homlokzatú reneszánsz kastély.


A Párizstól mintegy 15 kilométere fekvő Le Port-Marly városkában, egy domboldalon áll a Monte Cristo-kastélynak nevezett neoreneszánsz palota, amelyet 1844-ben építtetett Alexandre Dumas, egyik leghíresebb regényére utalva. A parkban a kastélytól nem messze egy neogótikus stílusú, kisebb épület is található, amely Dumas hőse börtönére utalva az If-kastély nevet viseli.

A gyönyörű, díszes homlokzatú Monte Cristo-kastély - ahonnan az író munka közben a parkban az általa teremett, barlangokkal, szökőkutakkal romantikussá tett "földi paradicsomot" csodálhatta - Dumas életét mutatja be számos dokumentum segítségével, emellett megtekinthetők a bútorok, a szalon mozaikja és a színes, festett üvegablakok.

Az If-kastély a Monte Cristo grófja című regény történetét eleveníti meg. A nagyvilági és költséges életet élő Dumas nem tudta sokáig fenntartani drágán épült kastélyát, 1849-ben tönkrement, s hitelezői nyomására először a berendezést, majd a teljes palotát eladni kényszerült, 1851-ben pedig végleg elhagyta a helyet. 

Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
Cím:Le Port-Marly
GPS: 48° 52′ 51.55536″, 2° 6′ 32.922″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward