» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:Saint-Germain-en-Laye régészeti múzeuma:

A múzeumban tekinthetők meg Attila hun király táborának régészeti leletei.

Attila hun király táborhelyeként számon tartott védett terület. A Le camp d,Attila (Attila tábora) nevet viselő, földöntúliak látogatta búzamezőre emlékeztető terület a Reims közelében található La Cheppe faluhoz tartozik, melynek római neve Fanum Minervae volt. Az épségben megmaradt, harminc hektáros kör alakú táborhely tulajdonképpen egy földvár. A hunok egy oppidumból, a gallok által épített, erődítménnyel megerősített városból i.e. 80-ban alakítottak át a rómaiakkal szembeni védelemre.

A hely különlegessége, hogy a kerek mezőt körülfogó hét méter magas földbástyán végigfutó sűrű fasor, és az azt körülvevő mély árok teljesen kivágja a búzamezőből Attila táborhelyét. A földvár mellett húzódott egykor a hunok híres szekérvára. A terület része az egykori catalaunimi mezőknek, ahol Isten ostorát - aki Gallia meghódítására indult, és egészen Orléans-ig eljutott - a római Aetius hadainak gót és frank segítséggel 451-ben a híres Catalaunimi csatában sikerült visszaszorítania, és Európát a hun horda nyilaitól megmentenie.

A dombot - amelyen a középkorban egy ma már nem létező vár is emelkedett -, sokáig gall múltjáért tartottak számon Franciaországban, és csak a XVIII. században azonosították Attila táboraként. III. Napóleon 1857-ben megvásárolta a terület egy részét, és a domb tetején ásatásokba fogott, de az igazi, eredménnyel is járó régészeti kutatások csak később kezdődtek meg a területen. A korabeli kerámiadarabok, bronzékszerek és kovácsoltvas szerszámok maradványai a Saint-Germain-en-Laye-ben található régészeti múzeumban tekinthetők meg.Tartomány:Île-de-France
Cím:Saint-Germain-en-Laye
GPS: 48° 56′ 8.18484″, 2° 5′ 30.37985″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward