» Franciaország

» Franciaország » Normandie » Normandia

Az impresszionizmus nyomában Normandiában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Normandia fontos szerepet játszott a művészeti irányzat keletkezésében.


Giverny. Itt találhatók a híres Monet-kertek, ahol a festő csodálatos tavirózsás képeit alkotta. Impresszionizmus Múzeuma. (részletek)

Cherbourg, Fécamp, Dieppe, Honfleur és Étretat: városok, amelyek házairól és kikötőiről festett látképek ma a világ legnagyobb múzeumaiban függenek. Eugene Boudin szülővárosában, Honfleurben állította fel festőállványát. Kedvenc motívumai a város utcái voltak, a rue Haute vagy a rue Varin, de mindenekelőtt a Szent Katalin fatemplom, amelyet Johan Barthold Jongkind is megörökített vásznain. A város Boudin halála után múzeumot szentelt a művésznek.

Le Havre. A város, ahol az impresszionizmus története 1872-ben ténylegesen elkezdődött. Claude Monet a kikötőre néző Amirauté hotel ablakában ült és utolsó ecsetvonásaival befejezte a tengert ábrázoló, Impresszió, a felkelő nap című festményét, amelyről a művészeti mozgalom később a nevét kapta. Camille Pissarro is megcsodálta a várost és a kikötő színes forgatagát. Az egykori szépművészeti múzeum, amelyet Monet megfestett, már nem létezik, a város sok más épületéhez hasonlóan porig rombolták a II. világháborúban. A nagy kiállításokat ezért az 1961-ben átadott Maraux Múzeumban tartják. (részletek)

Rouen. A "száz harangtorony" városa már a reneszánsz óta vonzotta a művészeket, mégis az impresszionizmussal szerzett olyan ismertséget, mint korábban soha. 1892 és 1895 között Monet, az impresszionizmus atyja gyakorlatilag csak Rouen gótikus katedrálisával foglalkozott, ez szolgált alapgondolatként egypár mesterművéhez. Turnert, Jongkindet, Sisleyt és Pissarrót is megragadta a Szajna-parti város hangulata, amely a művészettörténet legnagyszerűbb festménysorozatait ihlette. (részletek)

La Bouille. A városkában alkotott Alfred Sisley, impresszionista festő.Tartomány:Normandie
Település:Giverny
GPS: 49° 4′ 33.9222″, 1° 31′ 37.56504″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward