» Franciaország

» Franciaország » Normandie » Normandia

L'Armada - Rouen-i nemzetközi vitorlástalálkozó

2019. június 6.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rouen-i Armada a világ egyik legnagyobb nyilvánosan látogatható tengerészeti rendezvénye, amely Franciaország legfontosabb eseményei közé sorolható. 2019-ben a rendezvényre több mint 10 millió látogatót vártak.


Ötven nagy és lenyűgöző vitorlás hajó, valamint a világ minden tájáról érkezett hadihajók és tengeralattjárók 10 napon keresztül fognak dokkolni a Rouen-i rakpartnál. A látványos népünnepély-jellegű rendezvény egy nagy hajóparádéval fejeződik be. 

Mintegy 6000 tengerész vesz részt a rangos eseményen, akik 50 különböző országból érkeznek. Az érdeklődők lenyűgöző hajókban gyönyörködhetnek, megcsodálhatják például az Amerigo Vespuccit, a Belem-et vagy a Hermione-t. A vitorláshajókon kívül néhány folyami luxus hajó, hadihajók és tengeralattjárók is kikötnek majd Rouen-ban. A hajók legénységei, a világ minden tájáról érkező tengerészek ezrei a rendezvény alatt ellepik majd Rouen utcáit. 

A rendezvény ideje alatt igazi ünnepi hangulat lesz úrrá Rouen városában, a kikötőben és a több kilométernyi rakparton. A Szajnának igazán különleges szakaszát csodálhatjuk itt meg, hiszen az egyik legszebb kanyarulat vonul végig a városon, melyet felújított rakpart kísér végig.

Aki nem csak a partról akarja szemlélni a vitorlásokat, sétahajók segítségével közelebbről is szemügyre veheti őket. A gyönyörű és egyedi hajókon kívül, számos egyéb programot kínálnak a szervezők. Minden este ingyenes koncert, vásár, akrobatikus bemutatók, tűzijáték várja a látogatókat és fényjáték formájában megvilágítják a katedrálist is.

2019. június 16-án, az armada utolsó napján, a nagy vitorlás hajók 11.00-kor felszedik a horgonyt, hogy 120 km-re felhajózzanak a Szajnán Le Havre-ba. Eközben kisebb falvak és városok, például La Bouille, Sahurs, Duclair vagy Jumièges mellett visz majd az útjuk és láthatóak, amint a tenger irányába tartanak. A Szajna partjáról kíváncsi nézelődők százezrei órák hosszat szemlélik ilyenkor a díszfelvonulást.

A rendezvény ingyenes, a parti sétányra belépődíj nincs, és a közeli parkolókat is ingyen lehet majd használni.Tartomány:Normandie
Település:Rouen
GPS: 49° 26′ 25.65276″, 1° 5′ 38.27688″
Időpont:2019. június 6.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward