» Franciaország

» Franciaország » Normandie » Normandia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Cherbourg kanyargós utcákkal, szokatlan mélytengeri múzeummal és elegáns esernyőkkel bűvöl el.


A hajóval érkezők a világ második legnagyobb mesterséges külső kikötőjén haladnak át. Kilenc kilométer hosszan impozáns erődítményeket láthatunk, amelyek egykor az Angliával vívott fenyegető csaták idején visszavonulóként szolgáltak. Az egykor I. Napóleon presztízsprojektjének számító mesterséges kikötő még ma sem haszontalan: védelmet nyújt a Csatorna olykor meglehetősen kellemetlen, erős áramlatai ellen.

Hogy a kikötő nem csak katonai szempontból jelentős, az a Cite de la Mer, a mélytengeri múzeum meglátogatása során válik világossá. A transzatlanti kikötőből egykor emberek ezrei indultak el az Újvilágba, ezért is nevezik Cherbourgot többek között "Amerika kapujának" is.

La Cité de la Mer Cherbourg

A város volt a legendás Titanic utolsó kontinentális kikötője 1912. április 10-én. A hajó 1912. április 15-én süllyedt el. A múzeumban egy hatalmas területet szenteltek a végzetes történetének. A múzeum másik fénypontja a "Le Redoutable", a világ legnagyobb atom-tengeralattjárója, amely megtekinthető.

Cour Marie

Cour Marie, a csinos kis udvar történelmi bájával az egyik helyszíne a "Les Parapluies de Cherbourg" (Cherbourgi esernyők) című zenés filmnek, amely 1964-ben Catherine Deneuve számára jelentette az áttörést.

Bár a Cour Marie-ban ma művészek és alkotók tartják kis műtermeiket - esernyők nincsenek ott. Azok a kikötőtől nem messze található "Le Parapluies de Cherbourg" manufaktúrában találhatók. Már messziről is látszik az esernyőkkel díszített takaros épület. Ott 1986 óta kézzel készítenek luxus esernyőket. 

L'Océan du FuturTartomány:Normandie
Cím:Cherbourg
GPS: 49° 30′ 45.7911″, -1° 34′ 31.9588″
Honlap: https://www.citedelamer.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward