» Olaszország

» Olaszország » Piemonte


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kerékpárosok körében kedvelt hegy tetején, 2800 m magasban egy 19. században épült erőd áll.


A hegy lábánál fekvő hangulatos kisváros, Bardonecchia a francia határ közelében, Torinótól kb. 50 perces autóútra található (90 km).

Kiváló adottságainak köszönhetően a sísportok története Bardonecchiában egészen a 20. század elejéig nyúlik vissza, 1909-ben már olasz lesiklóbajnokságot rendeztek itt. Mára 100 kilométernyi gondosan kezelt kiváló minőségű lesiklópálya és 21 sílift várja a téli sportok szerelmeseit. A síközpont fejlettségének és Torinóhoz való közelségének köszönhetően a 2006-os torinói olimpia snowboardos versenyeit itt rendezték meg és itt volt a három olimpiai falu egyike is. 

A hegyre nyáron libegővel lehet feljutni, a hegyen bikepark és kalandpark található.

Bardonecchia védőszentje Hippolütosz ellenpápa (170 körül – 235) egyházi író, aki az első ellenpápa voltl a történelemben. Több egyházi vitában is részt vett, és belelátott az írások értelmezéseibe, ezért nem akarta elfogadni pápának Calixtust, I. Orbánt és Pontianust sem, és ezért jelölte magát ellenpápának 217-től egészen 235-ig. A keleti egyházak támogatására mindenképpen számíthatott, még ha nem is értett feltétlen egyet azok nézeteivel.Tartomány:Piemonte
Cím:Bardonecchia
GPS: 45° 4′ 27.42996″, 6° 41′ 45.78216″
Honlap: http://www.bardonecchiaski.com/it_IT/home/estate

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward