» Franciaország

» Franciaország » Bourgogne-Franche-Comté


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Egyetlen síparadicsomként Haute-Saone megyében, az 1148 méter magas La Planche des Belles Filles 2012-ben Chris Froome első Tour de France sikerével vált híressé szélesebb körben.


Az utolsó kilométereken, miután keményen dolgozott Bradley Wigginsnek, válaszolva Cadel Evans támadására, dicsőséget szerzett csapatának a Skynak: egy szakasz győzelem neki, és egy sárga trikó Wigginsnek.

2014-ben csak másodszorra rendezték itt meg a befutót: ez Vincenzo Nibali győzelmével zárult, amivel visszavette a vezetést Tony Gallopintől. Később Nibali az egész Tour de France-t megnyerte.

A neve "szép lányok deszkáját" jelent. A legenda szerint a harminc éves háborúból kapta. Fiatal nők a hegyekbe menekültek a svéd zsoldosok elől, de ők utolérték őket. A helyett, hogy a lányok megadták volna magukat, az öngyilkosságot mellett döntöttek, és leugrottak egy szikláról a tavakba a hegy lábánal. Ekkor az egyik katona, akinek volt tőre, készített egy sírt deszkából a "szép lányoknak".

A valóság azonban az, hogy a 16. században "lieu puuplé de belles fahys" volt a neve a hegynek, mely "a szép bükkfák lakott területét" jelnti a helyi nyelven. A "belles fahys" később "belles filles"-é alakult, a "planche" szót pedig egy közeli település, Plancher-les-Mines nevéből kölcsönözték.

A sípályák százakat vonzzanak hetente. Az 5 alpesi sípálya mellett 50 kilométernyi sífutó pálya, bob és több túra útvonal áll a látogatók rendelkezésére.
Tartomány:Bourgogne-Franche-Comté
Település:Plancher-les-Mines
GPS: 47° 46′ 1.82557″, 6° 46′ 26.96538″
Honlap: http://www.stationdelaplanche.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward