» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Gyönyörű környezetben a Cimiez dombon, Nizza felett található a Marc Chagall Nemzeti Múzeum. A táj nyugalma tökéletesen illik a művész bibliai ihletésű műveihez, melyet a kollekció bemutat.


„Túl szép itt, istenem, nézzék csak meg az eget”– Marc Chagall mondta ezt egy interjúban a francia Riviéráról, ahol élete utolsó éveit töltötte. 

Az orosz származású festő Marc Chagall (1887-1985), gyönyörű képekkel ajándékozta meg Franciaországot a '60-as'70-es években. 17 alkotása foglalkozik a Bibliával, mely az állandó kiállítás alapját adja. Ezek egészülnek ki több mint 400 festménnyel, tussal készített képekkel, rajzokkal. A múzeumot teljes mértékben Chagall műveinek szentelték, mely bemutatja a művész által használt színek áradatát, melyet igen eredeti módon használt. Chagall a modern festészet egyik kiemelkedő alakja. A tárlat elején található teremben 12 nagy méretű kép nyűgözi le a vendégeket, mely az Ószövetség első két könyvét, a Teremtést és a Kivonulást illusztrálja. Egy hatszögletű teremben látható 5 alkotás az Ószövetség Énekek éneke témakörében. Sőt, a látogatók egy külön teremben vetített filmnek köszönhetően betekintést nyerhetnek a festő életébe is. A Chagall múzeumot André Hermant építész tervezte, mely egy szintes épület. Az építésnél fontos szempont volt, hogy a lehető legtöbb természetes fény áradjon be az épületbe, ideális feltételt teremtve a képek megtekintéséhez. Hiszen a fény a művész életében is komoly szerepet játszott.

A Marc Chagall Nemzeti Múzeum gyönyörű természeti környezet is, érdemes egy nagy sétát tenni az olajfákkal ültetett, hatalmas múzeumi kertben is.

Árak:
Felnőtt: 8 Euró.
Gyerek: 6 Euró.
Audioguide: francia, angol, olasz, német, japán, kínai, orosz.

 


Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Nizza
Cím:Avenue du Docteur Ménard
GPS: 43° 42′ 33.84065″, 7° 16′ 12.66942″
Honlap: http://www.musees-nationaux-alpesmaritimes.fr/chagall

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward