» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur


Értékeld Te is:

Saint-Tropez mítosza mindig álmodozásra csábít. Eleven hangulata, a sok megforduló híresség, a tenger, a történelmi- és művészeti kincsek, mind maradásra bírják az ide látogatókat.


LÁTNIVALÓK

A Saint – Tropez-i csendőr

Saint-Tropez, a Côte d’Azur legjobb nyaralóhelye tette Louis de Funes-t híressé – a Csendőr sorozat Lütyő felügyelőjének (Ludovic Cruchot) szerepében. A csendőr állomást, ahol A Saint – Tropez-i csendőr ("le Gendarme de Saint-Tropez") c. filmet forgatták csendőr- és filmmúzeummá (Musée de la gendarmerie et du cinéma de Saint-Tropez) építették át.

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot 83. születésnapja alkalmából szobrot emel Saint Tropez városa. A 2,5 méter magas és 700 kilogramm súlyú bronzszobrot a város bejáratánál állítják fel. Brigitte Bardot 1958-ban telepedett le Saint-Tropez-ban, és jelentősen hozzájárult a Cote d'Azur nyaralóhelyének mítoszához. Bardot ma visszavonultan él a Saint-Tropez szélén lévő ingatlanán, La Madrague nevű villájában.

Tarte Tropézienne

A süti története 60 évvel ezelőtt kezdődött. Alexandre Micka lengyel cukrásznak úgy megtetszett Saint-Tropez, a kis tengerparti város, hogy itt nyitotta meg édességboltját 1955-ben. Sok más mellett egy brióst is árult, amelyet a nagymamája titkos krémjével töltött meg.

Nem messze Alexandre Micka édességboltja mellett forgatták az És Isten megteremté a nőt című filmet (Et Dieu... créa la femme). A forgatás alatt a stáb Brigitte Bardot-val egyetemben elment a boltba és megkóstolták a süteményt, mindenki tetszésére. A történet szerint a színésznő bátorította, hogy adjon neki egy rendes nevet, ez lett a la tarte tropézienne, azaz Saint-Tropez tortája.

1985-ben Albert Dufrene vette át Alexandre Micka cégét. Elődjéhez hasonlóan titokban tartotta a receptet és mindig megkövetelte ugyanazt a minőséget. Ma a torta a város egyik szimbóluma. 

Plage de Pamplonne

A Plage de Pamplonne 9 km hosszú homokos partszakasz az egyik legelőkelőbb és leghíresebb strand Franciaországban. St. Tropez közelében (Ramatuelle) található. 

Két híres filmet is itt forgattak. Az egyik, Roger Vadim filmje, az 1956-ban készült Et Dieu… créa la femme (És Isten megteremté a nőt), Brigitte Bardot főszerepelésével. A filmnek köszönhető a nagy múltra visszatekintő Club 55 megalapítása. 

A másik, Loius de Funes Csendőr filmjeinek egyes jeleneteit is itt vették fel. (részletek)

La Citadelle de Saint-Tropez

A citadellából gyönyörű panoráma nyílik az öbölre és a falura.

Musée de l'Annonciade

Modern művészeti múzeum - Signac, Cross, Matisse, Derain műveivel.

Maison des papillons

Pillangóház több ezres példányával, mint pl. a híres Apollon Noir du Mercantour.Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Saint-Tropez
GPS: 43° 16′ 3.65088″, 6° 38′ 26.55924″
Honlap: https://www.sainttropeztourisme.com/fr/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward