Újra látogatható a bécsi Képzőművészeti Akadémia galériája

2010. október 6.

print

Újra látogatható a bécsi Képzőművészeti Akadémia galériája

Hieronymus Bosch, Botticelli, Rembrandt, Rubens és más világhírű mesterek festményeit láthatja a nagyközönség a bécsi Képzőművészeti Akadémia újra megnyitott galériájában.

Hieronymus Bosch, Botticelli, Rembrandt, Rubens és más világhírű mesterek festményeit láthatja a nagyközönség a bécsi Képzőművészeti Akadémia újra megnyitott galériájában.A kiállítóterem csaknem három éves átalakítás és felújítás után gazdagítja újra az osztrák főváros kulturális kínálatát. A mintegy 180 festményt felvonultató tárlaton láthatók alkotások Sandro Botticellitől, Tizianótól és az olasz reneszánsz más hírneves alkotóitól. Megtalálhatók az idősebb Lucas Cranach, a holland festészet aranykorát képviselő Rembrandt és kortársai, valamint francia és olasz XVII. századi festők alkotásai, valamint a bécsi klasszicizmus remekművei is.A kiállítás legjelentősebb darabjának Hieronymus Bosch németalföldi festő Az utolsó ítélet című hármas oltárképét tartják.
A galéria felújítás során megnövelték a kiállítótereket, de gyűjteménynek így csak mintegy a harmada fér el a falakon, a többit egy szintén újonnan kialakított föld alatti raktárban őrzik.

http://www.akbild.ac.at/

Schillerplatz 3
1010 Wien

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play