Advent Stájerországban

2010. november 23.

print

Advent Stájerországban

A tartomány minden szegletében kicsi és csendes, vagy nagy és színes adventi vásárok várják a vendégeket. Kézműves termékek, kulináris finomságok és koncertek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.

A tartomány minden szegletében kicsi és csendes, vagy nagy és színes adventi vásárok várják a vendégeket. Kézműves termékek, kulináris finomságok és koncertek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.

Admont
A világ legnagyobb barokk könyvtárával büszkélkedő admonti apátság a december 10-i hétvégén tartja karácsonyi vásárát. A Gesäuse Nemzeti Park régióban álló apátság környékén évről évre mintegy 60 vásári standot állítanak fel. Az apátsági templomban faragott betlehemet lehet megcsodálni, de lesz élő betlehemi játék, koncert és egy éjszakai túra is a kolostorban. A Nemzeti Park emellett más különleges élményeket is kínál: meg lehet ismerkedni a szánhúzó kutyák világával, de az érdeklődőket kitanítják a jégkunyhó építés titkaira is. A postaállomáson a Kis Jézusnak írt kéréseket gyűjtik össze.

Advent Herbersteinben
Ha beköszönt a tél és közeledik a karácsony, akkor a herbersteini advent ismét megnyitja kapuit. A téli állatvilág kulisszái között romantikus karácsonyi hangulat várja a látogatókat.
Programok: krampuszfutás, karácsonyi koncert, bábszínház, kézműves vásár.
2010.11. 28.- 2010.12.19.

Karácsonyi varázs Hartbergben
Hartberg és vidékének karácsonyi romantikája, adventi hangulata mindenkit elbűvöl. Az óváros hangulatos kivilágítása, a hozzáillő zene, az adventi piac finom fahéj, vanília, sült gesztenye illata igazi meghitt karácsony előtti nosztalgiára invitálnak. Karácsonyi piacon a színek és ízek kavalkádja mellett a különböző kézműves mesterségekkel is megismerkedhetünk, Hartberg zenei életének képviselői pedig karácsonyi dallamokkal kedveskednek a látogatóknak.
Programok: műjégpálya az óvárosban, belvárosi adventi naptár, behavazott szánkódomb, karácsonyi cukrászüzem, bábszínház.

Mariazell
Aki a nagyvárosok forgatagától távol eső, különleges hangulatú karácsonyi vásárt keres, annak feltétlenül el kell látogatnia Mariazellbe. A négy adventi hétvégén háznagyságú adventi naptár, óriási adventi koszorú, angyalok postahivatala és mézeskalácsház biztosítja a hangulatot.
Az angyalok cukrászdájából finom illatok szállingóznak a mariazelli bazilika előtti térre, ahol a stájer lucfenyőből készült standokon kizárólag autentikus, hagyományőrző kézműves termékeket és helyi finomságokat kínálnak, mint például a mariazelli mézeskalács vagy likőr. A vásár előtt a világ legnagyobb függő adventi koszorúja vonzza a pillantásokat. Az ökröket és szamarakat is felvonultató élő jászol és az öt méter magas, 1000 kilogramm mézeskalácsból készült házikó garantáltan magával ragadja a gyermekeket és a felnőtteket.

    

Az advent természetesen nem csak a vásárolgatásról szól, komoly vallási jelentősége is van. A 850 éves Mariazelli és bazilikája Közép-Európa egyik legfontosabb zarándokhelye, mely az adventi hétvégéken koncertekkel, felolvasásokkal, reggeli körmenetekkel, fáklyás túrázással és jászolösvénnyel , adventi barkácsműhellyel a gyermekeknek, adventi énekléssel és meseszínházzal várja az Úr eljövetelét.
2010. november 26.-december 19.
www.mariazeller-advent.at

Bad Gleichenberg
Egyre hangosabbak azok a hangok, hogy az év legnyugodtabb időszaka túl zajossá, rohanóvá vált. Bad Gleichenberg meghallotta ezeket a hangokat és visszavett a tempóból. Az adventi hétvégéken csillogás, műanyag díszek és alkohol nélkül várja a vendégeket. Az elektromos világítást kikapcsolják, csak a természetes fényforrások gondoskodnak a fényről és a melegről. Az adventi rendezvényeken olyan légkört teremtenek, amelyekben garantáltan sikerül a hátunk mögött hagyni a mindennapokat és megnyugodni.

    

2010. november 27.-december 19.
www.bad-gleichenberg.at

Schladming
Schladmingi hegyi karácsony: Schladming központjában az adventi hétvégéken (péntektől vasárnapig) 1000 karácsonyfadísz és csillag, valamint regionális finomságok és hagyományőrző kézműves termékek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.2010. november 26.-december 23.
www.bergweihnacht.at

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play