Április végéig látható Bécsben az inka kiállítás

2011. február 23.

print

Április végéig látható Bécsben az inka kiállítás

Két hónappal tovább időzik Bécsben az Ezer év inka aranya című kiállítás.Az érdeklődők április 26-ig csodálhatják az inkák korából származó kincseket, mielőtt azok visszatérnének hazájukba.





Két hónappal tovább időzik Bécsben az Ezer év inka aranya című kiállítás. Az öt éve turnézó kiállítássorozat eredetileg 2011. február 27-én zárult volna, de a nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították. Így az érdeklődők április 26-ig csodálhatják az inkák korából származó kincseket, mielőtt azok visszatérnének hazájukba.



A Perui Aranymúzeum még 2005-ben indította európai útjára ezüst és arany műkincsekből álló válogatását. Több mint 80 tárgyat kölcsönzött a múzeum a vándorkiállításnak, közöttük olyan különleges darabokat, mint az i.e. 900-ból származó halotti maszk, mely teljes egészében aranyból készült. De láthatunk itt tömör aranyból készült kelyheket, varázslatos ékszereket, ördögien vigyorgó maszkokat, orrkarikákat és kultikus kerámiákat is.
A kiállítás nyitvatartási idejét most két hónappal meghosszabbították. A bécsi Novomatic Forumban látható gyűjtemény iránt az érdeklődés különösen megnőtt, miután Mario Vargas Llosa perui író kapta a tavalyi év irodalmi Nobel-díját.


1000 Jahre INKAgold
2010. október 22.-2011. április 26.
hétfő-vasárnap 10-18 h
Belépő: 15 euró/fő

Novomatic Forum
Wien, 1., Friedrichstraße 7Eintritt: 15 €

www.inkagold.at 




Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play