Új évad a Bécsi Állami Operaházban

2011. szeptember 6.

print

Új évad a Bécsi Állami Operaházban

Verdi Simon Boccanegrájának előadásával és Plácido Domingóval a címszerepben kezdődött meg a rangos Bécsi Állami Operaház 2011-12-es szezonja.

Verdi Simon Boccanegrájának előadásával és Plácido Domingóval a címszerepben kezdődött meg a rangos Bécsi Állami Operaház 2011-12-es szezonja. Szeptember 9-én a milánói Scala együttese lesz a Ringen, a körúton álló ház vendége.
Az évadnyitó előadás, a Scala tavalyi produkciója különlegessége, hogy a bariton címszerepet, a genovai dózsét Plácido Domingo alakítja, aki már Berlinben és New Yorkban is bemutatkozott ebben a szerepben. A Simon Boccanegrát nemcsak azok láthatják, akiknek sikerült jegyet venniük, mivel az operát élőben közvetítik a Rathausplatzon folyó hagyományos nyári zenei filmfesztivál közönsége számára.
Mint Dominique Meyer intendáns bejelentette, felelevenítik az annak idején még Herbert von Karajan révén kialakított kapcsolatot és szeptember 9-én vendégül látják a milánói Scala ének- és zenekarát. Verdi Requiemje szólal meg Daniel Barenboim vezényletével, és neves szólistákkal: Jekatyerina Gubanovával, Violeta Urmanával, Rolando Villazónnal, Alekszandr Vinogradovval. Ugyanezen a napon a Scala Fidelio-előadásának vendége Milánóban a Bécsi Filharmonikus Zenekar, amely az operaház muzsikusaiból áll, a karmester bécsi opera zeneigazgatója, Franz Welser-Möst.
Az osztrák fővárosba várják a szezon Wagner-előadásainak vezényletére Christian Thielmannt, szeptember 7-én pedig először vezényel a házban a híres brit dirigens, Jeffrey Tate. Verdi Falstaffjának karmestereként a 35 éves örmény származású francia karmester, Alain Altinoglu mutatkozik be szeptember 15-én.
(MTI)
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play