Bezár a Liechtenstein Múzeum

2011. december 29.

print

Bezár a Liechtenstein Múzeum

A patinás uralkodóházat sem kíméli a válság: takarékosságra kényszerül és emiatt az év végétől bezár a bécsi Liechtenstein Múzeum. A gyűjteményt ezentúl csak előzetes bejelentéssel csoportok nézhetik meg.

A patinás uralkodóházat sem kíméli a válság: takarékosságra kényszerül és emiatt az év végétől bezár a bécsi Liechtenstein Múzeum. A gyűjteményt ezentúl csak előzetes bejelentéssel csoportok nézhetik meg. A palota impozáns helyiségeit a jövőben is kiadják azonban rendezvényekre – ez az üzletág eddig is jövedelmező volt. Az új profilhoz új név társul: Liechtenstein Palais GmbH ezentúl a hivatalos elnevezés.
 
A jelekből lehetett következtetni a bajokra. Előbb az alig négy hónapja kinevezett új igazgató jelentette be távozását (áthidalhatatlan véleménykülönbségekre hivatkozva), majd a Bankgasséban lévő második (városi) palotában tervezett új múzeum megnyitásának időpontját halasztották 2012 novemberéről 2013 tavaszára. Most pedig a Liechtenstein Palota közmúzeumának bezárása következett: a 2004-ben megnyitott barokk létesítmény látogatóinak száma drasztikusan csökkent. A liechtensteini uralkodó minden jótékonysági hajlama és a képzőművészet melletti elkötelezettsége ellenére nem kedveli a veszteséges üzleteket.
A bezárásról közzétett bejelentés szerint a várt évi 300 ezer látogató helyett évente alig 45 ezren váltanak jegyet. A gyűjteményt egyébként továbbra is a korábbi megbízott Johann Kräftner igazgatja. Évente egyszer, a Múzeumok Hosszú éjszakáján továbbra is megnyitják a nagyközönség előtt a palota-múzeumot

(Forrás: www.szervuszausztria.hu)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play