VieVinum borvásár

2012. január 19.

print

VieVinum borvásár

2012. június 2. és 4. között a világ minden tájáról érkező borkedvelők a bécsi Hofburgban gyűlnek össze a VieVinum borvásárra.

2012. június 2. és 4. között a világ minden tájáról érkező borkedvelők a bécsi Hofburgban gyűlnek össze a VieVinum borvásárra.

 


A „VieVinum", amelyen kereken 500 borász állít ki, Ausztria legnagyobb borászati eseménye, az iparág számára éppúgy, mint a borkedvelő magánszemélyek számára. A világ minden tájáról jött bortermelők, importőrök és borkereskedők kétévente találkoznak a császári Hofburgban. A borvásár legjobb minőségű osztrák és nemzetközi borokat mutat be. A legkülönbözőbb országokból származó vincellérek és vincellér-egyesületek, valamint az Institute of Masters of Wine (IMW) magyarázattal kísért borkóstolókat és szakmai megbeszéléseket kínálnak.

A VieVinum borvásár idei házigazda országa Horvátország. Horvátország a boriparban ígéretes új termelőnek számít. Az utóbbi években a horvát vincellérek kivívták a maguk számára az önálló borász nemzet tekintélyt, legismertebb boruk pedig a Graševina (olaszrizling).

VieVinum. Nemzetközi borfesztivál

2012.06.02.-06.04.
Szombat & vasárnap 12-től 18 óráig, hétfő 11-től 18 óráig
Szakmabeli látogatók: Szombat & vasárnap 10-től 12 óráig

Napijegy: 40 €, elővételben: 30 €

www.vievinum.at

Hofburg
1010 Wien, Heldenplatz

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play