Picasso-kiállítás nyílt Milánóban

2012. szeptember 23.

print

Picasso-kiállítás nyílt Milánóban

Rendkívüli kiállítás nyílt Milánóban Pablo Picasso műveiből: a spanyol festő több mint kétszáz alkotása érkezett a párizsi Picasso-múzeumból.





Rendkívüli kiállítás nyílt Milánóban Pablo Picasso műveiből: a spanyol festő több mint kétszáz alkotása érkezett a párizsi Picasso-múzeumból.

Picasso (1881-1973) festményei, grafikái, a művészről készült fényképek láthatók január 6-ig a milánói királyi palota kiállítótermeiben.

A művek többsége most hagyta el először a Musee National Picasso párizsi múzeumot, melyet jelenleg restaurálnak, így gyűjteményét kölcsön adta Milánónak. A milánói önkormányzat rendezte olasz kiállítást Anne Baldassari, a párizsi Picasso-múzeum elnöke gondozta.

"Az igazi Picasso látható Milánóban, a spanyol festő kedvenc és legszebb művei. Picassóval végigkísérhetjük egy teljes évszázad történelmét, konfliktusait, lelkesedését" - nyilatkozta az olasz sajtónak Baldassari.

A spanyol Malagában született és a franciaországi Mouginsban elhunyt Picasso festményei közül az első feleségéről, Olga Koklova táncosnőről és a későbbi élettársáról, Dora Maarról készült képeket is kiállították Milánóban. Milánóba érkeztek az Avignoni kisasszonyok (1907), a Picasso fiát, Paulót Arlecchinóként ábrázoló festmény (1924) és a Mészárlás Koreában (1951) is.

Szinte egyedül a Madridban őrzött és onnen nagyon ritkán "távozó" Guernica (1937) hiányzik, melyet az 1953-as milánói Picasso-kiállításra még a New York-i Metropolitanból hoztak Olaszországba - emlékezett az olasz sajtó.

2012. szeptember 20.-2013. január 6.

Palazzo Reale
Piazza Duomo 12
20122 Milano

(MTI)




Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play