A magyarok legkedveltebb síterepei

2013. január 10.

print

A magyarok legkedveltebb síterepei

Ausztriában Murau és Villach környéke, Szlovákiában Donovaly, Romániában a Madarasi Hargita, Ukrajnában Bukovel a legnépszerűbb síközpont a magyar turisták körében.

Ausztriában Murau és Villach környéke, Szlovákiában Donovaly, Romániában a Madarasi Hargita, Ukrajnában Bukovel a legnépszerűbb síközpont a magyar turisták körében - derül ki az MTI által készített körképből.

Stájerország és Karintia síközpontjai a legvonzóbbak

Ausztriában elsősorban Stájerország és Karintia síközpontjai vonzzák a magyar turistákat. Az osztrák idegenforgalmi hivatal budapesti kirendeltségének tájékoztatása szerint a 2011-12-es téli szezonban 267 ezer magyar vendég összesen egymillió-tizenhatezer vendégéjszakát töltött Ausztriában.

Murau-Kreischberg régió volt a legnépszerűbb

A stájerországi Murau-Kreischberg régió volt a legnépszerűbb a magyar síelők körében, itt 80 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak. Nem sokkal maradtak el ettôl Karintiában a Villach-Faaker See-Ossiacher See síközpontjai sem, ahol 74 ezer vendégéjszakát töltöttek magyarok. A harmadik és a negyedik helyen a stájerországi Lachtal (43 ezer vendégéjszaka) és a karintiai Hermagor-Pressegger See régió (28 ezer vendégéjszaka) áll.

 


Vendégéjszakák felét teszi ki a téli turizmus

A vendégéjszakák számát tekintve Ausztria idegenforgalmának majdnem pontosan a felét teszi ki a téli turizmus. A magyarok ezzel szemben gyakrabban keresik fel Ausztriát télen, mint nyáron: esetükben 65-35 százalék az arány, a téli turizmus javára. Az idei, 2012-13-as téli szezonban is kedvezően alakul és akár új rekordot is dönthet a magyar vendégek száma. Erre utal, hogy egyedül novemberben 200 ezer magyar vendég jelentkezett be kereskedelmi szálláshelyekre.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play