» Magyarország

» Magyarország » Budapest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Vízparti pihenés Budapesten.


Budán

Kopaszi-gát

A Lágymányosi-öbölben fekvő szabadidős zöldövezet már-már lekörözi a Margitsziget népszerűségét, de hétköznapokon a csend és a nyugalom szigete. A városi környezetben ritkább madárfajok – fácán, jégmadár, vadászó vércse, néha sólyom – is felbukkannak itt.

Pesten

Soroksári Duna-ág

A Gubacsi hídtól délre, a Kis-Duna mindkét partján a természet közelsége érinti meg a kirándulót. A csepeli oldalon kilométereken át sétálhatunk, érintve a Kolonics György-emlékhelyet vagy a kalózos játszóteret, szemben, az erzsébeti-soroksári parton régi és felújított csókaházak teszik romantikussá a látványt.

Merzse-mocsár

A főváros egyik legfontosabb természeti értékét, utolsó megmaradt mocsárvidékét fedezhetjük fel a repülőtér szomszédságában: 15 állomásos tanösvénye mintegy 6 kilométer hosszan fut, a vízimadarakat megfigyelőtoronyból is kémlelhetjük.

Naplás-tó

A XVI. kerület védett tava és környéke több mint 400 növény- és 200 állatfaj otthona, ahol nem meglepő a szibériai nőszirom, a borzas füzike vagy a mocsári teknős és a barna ásóbéka látványa. Tanösvénye a táj számos titkáról mesél.Tartomány:Budapest
Település:Budapest
GPS: 47° 29′ 42.51264″, 19° 1′ 10.94484″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward