Világmúzeum nyílt Bécsben

2013. április 15.

print

Világmúzeum nyílt Bécsben

Az új Világmúzeum mottója: rácsodálkozni, megélni, felfedezni. A kiállításokat is ennek szellemében szervezik újjá. A ZOOM gyermekmúzeum három termet kap az új múzeumban.

Megújul a bécsi Néprajzi Múzeum. Az átalakulásra készülve a intézmény máris új nevén, Világmúzeum néven várja a látogatókat - jelentették be szerdán az osztrák fővárosban, sajtótájékoztatón.

 


A múzeum belső tereit 2016 végére 27,5 millió euró költséggel felújítják, a kiállításokat átrendezik.
Az átalakulás keretében összevonják az egykori császári palotában, a Hofburgban működő Néprajzi Múzeumot - amely a távoli földrészek kultúráit mutatja be - a jelenleg önállóan működő Osztrák Népművészeti Múzeummal. Három terembe a ZOOM gyermekmúzeum költözik. Ez az intézmény játékos módon visz közelebb antropológiai témákat a legfiatalabb korosztályhoz.

A 29 teremből 19-et foglal el a jövőben az állandó kiállítás, hetet időszaki tárlatoknak tartanak fenn.
Az új Világmúzeum mottója: rácsodálkozni, megélni, felfedezni. A kiállításokat is ennek szellemében szervezik újjá. A részletes terveket ősszel mutatják be.

A megújuló állandó kiállításból 2014-ben, a szarajevói merénylet századik évfordulójához kapcsolódóan Ferenc Ferdinánd trónörökös egzotikus vidékeken tett utazásait és az útjai során összegyűjtött tárgyakat bemutató tárlat ad majd ízelítőt.

 A múzeum szerdán megnyílt kiállítása az Eltáncolt teremtés címet viseli
, és az ázsiai tánckultúra sokszínű világát mutatja be, táncbemutatókkal színesített csoportos tárlatvezetésekkel.

(MTI)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play