Turistaút Ferenc pápa nyomdokában

2023. április 28.

print MTI

Turistaút Ferenc pápa nyomdokában

Az olasz származású Ferenc pápa családtörténetéhez kötődő turistaútvonal a család történetét meséli el.





Az olasz származású Ferenc pápa családtörténetéhez kötődő turistaútvonal született 10 évvel ezelőtt az észak-itáliai Piemonte tartományban, amely így szeretné erősíteni a vallási idegenforgalmat.

Az argentin pápa életének megismeréséhez nem kell átkelni az óceánon, a Bergoglio család története Piemonte dombjain is megismerhető - adta hírül Asti városának honlapja.
 
Az Astival közeli Portacomaróban született Giovanni Angelo Bergoglio, Ferenc pápa nagyapja. Fia, az egykori vasúti dolgozó Mario 1928-ban a genovai kikötőből emigrált Buenos Airesbe. A mai napig Portacomaróban és Asti környékén élnek az egyházfő unokatestvérei - Anna, Delmo és Armando -, akiket Ferenc pápa telefonon hívott fel a Vatikánból megválasztása után.


Asti

A pápai gyökerek adták az ötletet a terület idegenforgalmi kínálatának bővítésére: a turistaútvonal az egykor a Bergoglio család tulajdonában levő birtokokat, épületeket járja be, de érinti Ferenc pápa édesapjának egykori munkahelyét, Portacomaro vasútállomását is.

Nem ez az első zarándokút Piemontéban, ahol születésének 200. évfordulóján átadott hasonló turistaút járható be Don Bosco életének főbb állomásain. Giovanni Melchiorre Bosco a szaléziánus szerzetesrend alapítója Castelnuovo d'Astiban született.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play