Új bécsi gourmet helyek

2013. május 21.

print

Új bécsi gourmet helyek

Bécs már így is egyedülállóan sokszínű kulináris kínálata „fine dining" étteremmel, a hangsúlyt az újragondolt regionalitásra helyező fogadóval, ázsiai látványkonyhával, és meglepetés menüt felszolgáló kulináris műhellyel gazdagodott.A „Konstantin Filippou”, az „Engel”, a „Speisekammer” és az „On Market” éttermekkel tovább gazdagodik Bécs már így is egyedülállóan sokszínű kulináris kínálata.

A bécsi ínyencek már alig tudták kivárni, hogy 2013 áprilisában megnyisson végre Konstantin Filippou új étterme (Dominikanerbastei 17.) A sztárszakács korábban a „Novelli" főszakácsaként szerzett egy Michelin-csillagot. A saját tulajdonú és saját magáról elnevezett belvárosi étteremben a kivételes tehetségű fiatal szakács a saját kézjegyével ellátott magas minőségű, modern „fine dining" konyhát állítja a középpontba. A Konstantin Filippou étteremben a szürke falakkal és a világos faasztalokkal tudatosan egy rendkívül egyszerű, letisztult légkört teremtettek meg.

 


Konstantin Filippou


Nem messze a Filippou-tól, a 2. kerületben található Karmeliták piacának közvetlen közelében működik Una Abraham „Engel" névre keresztelt étterme (Große Pfarrgasse 5.). A szakács már több éttermet is vezetett Bécsben, mégpedig nagy sikerrel. A kis fogadó aprólékos részletességgel összeválogatott berendezésének köszönhetően igazán különleges hangulatot áraszt. A különlegességek tárháza az arany konfettivel borított padlótól kezdve a bárpulttá átalakított régi gyógyszertári pulton át a vörös különteremig terjed. Az ételeket illetően Una Abraham a rafinált módon újragondolt regionalitásra helyezi a hangsúlyt.

A gourmet eldorádóként ismert Naschmarkttal szemben 2013 áprilisában nyitották meg Simon Xie Hong On Market éttermét (Linke Wienzeile 36.). A kínai származású Simon Xie Hong amellett, hogy nagyszerű szakács, a hagyományőrző kínai orvoslás jól ismerője is, aki már két sikeres éttermet is üzemeltet Bécsben („On", „ChinaBar"). Idén egy látványkonyhával, bárral és klubhelyiséggel is rendelkező 600 négyzetméteres étteremmel bővült a portfolió. A középpontban a sok halat, tenger gyümölcseit és zöldséget felhasználó ázsiai konyha áll, amelyet Xie Hong szerint számos hasonlóságot mutat a mediterrán konyhával. Az 1920-as évek stílusában kialakított klub 2013 szeptemberében nyitja majd meg kapuit az épület alagsorában.

 


On Market


Sokkal inkább kulináris műhelyként, mint étteremként definiálja magát a 8. kerületben található Speisekammer (Tigergasse 31.). A spártai módon berendezett szuterén lokálban esténként három menüt szolgálnak fel, az egyiknél kizárólag a hozzávalókat adják meg. Az összetétel, az ételkészítési eljárások és az ételek kombinációja mind-mind meglepetés, amely a szakácsok jó ételekről alkotott elképzeléseit testesítik meg.

 


Speisekammer

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play