Vegán fesztivál Bécsben

2013. június 8.

print

Vegán fesztivál Bécsben

Péntek délben vágták fel a világ legnagyobb tej- és tojásmentes Sacher-tortáját, amely a bécsi Veganmania keretében készült el. A háromnapos rendezvényen vegán kebab, biosör valamint tojás- és tejmentes muffinok és torták várják az érdeklődőket.

Pénetk délben vágták fel a világ legnagyobb tej- és tojásmentes Sacher-tortáját, amely a bécsi Veganmania keretében készült el. A háromnapos rendezvényen vegán kebab, biosör valamint tojás- és tejmentes muffinok és torták várják az érdeklődőket.

Európa leghosszabb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó vegán fesztiválját tartják 2013. június 7. és 9. között az osztrák fővárosban, ahol egy világrekord-kísérletre is sor kerül.

Chris Geiser cukrászmester – aki csúcstartó vegán csokoládétekercsben és habrolóban is – most a világ legnagyobb vegán Sacher-tortáját készítette el, hogy bebizonyítsa, a tojás és a tej sem a sütés, sem pedig az íz szempontjából nem nélkülözhetetlen hozzávalója a bécsiek kultikus desszertjének. A növényi eredetű tejjel és tojásfehérje-helyettesítővel készült finomságot június 7-én, 12 órától kóstolhatták meg az érdeklődők.

A háromnapos fesztiválon koncertek, akrobatikus bemutatók és táplálkozási tanácsadás mellett főtt- és nyers vegán ételkreációk és családi programok várják a Museumsplatzon a Veganmania látogatóit.

„Egyre több ember utasítja el, hogy élelmiszer-alapanyagnak és termelési egységnek tekintse az állatokat – a Veganmanián számukra mutatunk alternatívákat. Mindenkit szeretettel várunk – természetesen a húsevőket is. Őket rendszerint a húsmentes kebab valamint a tej- és tojásmentes sütemények szokták lenyűgözni” – mondja Felix Hnat a fesztivál szervezője és a Vegán Társaság elnöke. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play