Újdonságok a Wörthi-tónál

2013. június 9.

print Hetedhétország.hu

Újdonságok a Wörthi-tónál

Fedezze fel Karintia legnagyobb tavát egy hajó fedélzetéről, keresse fel a környék legszebb piknikhelyeit egy könnyed túrázás alkalmával vagy vegyen részt a számtalan rendezvény valamelyikén.

Fedezze fel Karintia legnagyobb tavát egy hajó fedélzetéről, keresse fel a környék legszebbpiknikhelyeit egy könnyed túrázás alkalmával vagy vegyen részt a számtalan rendezvény valamelyikén.

A tóparton 22 strandfürdő csábít pancsolásra, emellett vízisízéssel vagy motorcsónakázással is mulathatjuk az időt. A könnyed nyári napok lezárásaként különleges kulináris élményekben lehet részünk a vendéglők hangulatos kerthelyiségében és teraszán vagy a 15 díjnyertes étterem egyikében, ahol az Alpok–Adria konyha legjobb falatai közül válogathatunk.

 A Wörthi-tó különleges hangulata már több művészt is inspirált. Olyan kimagasló zenészek komponálták itt műveiket, mint Johannes Brahms és Gustav Mahler. A tavon tett sétahajózás közben megcsodálhatjuk a parton álló varázslatos villákat, amelyek a wörthi-tavi építészet legszebb alkotásai. 


A Wörthi-tó madártávlatból

2013 nyarán elérkezik végre a várva várt pillanat: megnyitják a világ legmagasabb, fából készült kilátótornyát. A keutschachi Pyramidenkogelen található spiráltorony 100 méter magas és a 9. szinten található Skyboxból varázslatos 360°-os panorámát kínál a természetvédelem alatt álló 4-tó völgyre, amely nevét a Rauscheleseenek, a Keutschacher Seenek, a Hafnerseenek és a parányi Baßgeigenseenek köszönheti. Lefelé Európa legmagasabb épületcsúszdáján juthatnak a vendégek.


A Werzer-fürdőház 2013 nyarán újra megnyitja kapuit

A Wörthi-tó partján található történelmi Werzer-fürdőházat gondos és odaadó munkával renoválták, hogy 2013. május 1-jén ismét megnyithassa kapuit a vendégek előtt. Az 1895-ben létrehozott fürdőházat a műemlékvédelemre vonatkozó előírásoknak megfelelően építették fel újból. Az eredmény pedig önmagáért beszél: a hagyományőrző légkör és az új, modern részletek tökéletes harmóniája garanciát jelent az élményteli kikapcsolódásra.

A tavi szaunákban történő izzadás után közvetlenül a tó vízében frissülhetünk fel, majd különböző pihenőoázisokban lazulhatunk el. A fürdőház egyik különlegessége a fűtött vizű tavi medence, aminek köszönhetően a vendégek egész évben kellemesen meleg, 30 ºC-os vízben fürödhetnek.

Izgalmas programok

A Wörthi-tónál számtalan esemény és rendezvény kínál önfeledt kikapcsolódási lehetőséget. A sportos légkör garantált a klagenfurti strandfürdőben, az idén első alkalommal megrendezésre kerülő CEV Strandröplabda Európa-bajnokságon (2013.7.29.–8.4.), de a szurkolók évről évre nagyszerű hangulatot teremtenek az Ironman Austria (2013.7.30.) alkalmával is.

Mindenki fehér ruhát ölt magára a nyaranta rendezett „Fete Blanche” (2013.7.26.) alkalmából és mindössze tarka-barka színek borítják a modellek testét a Pörtschachban rendezett Testfestő Fesztivál során (2013.7.1–7).

A Wörthi-tó partján található Klagenfurt 2013. augusztus 9-én és 10-én a családok birodalmává alakul át. A legendás Óvárosi Varázs zenével, művészekkel és kézműves termékekkel gondoskodik az önfeledt kikapcsolódásról, Klagenfurt belvárosában összesen 7 színpad várja a kikapcsolódni vágyókat. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play