» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A hegyre (Mönichkirchner Schwaig) libegőzők óriás rollerrel vagy mountaincart-tal száguldozhatnak le a hegyről. A fárasztó kalandok után a pedig a völgyállomás közelében található kneipp élményparkban és a fenyőkkel kirakott aromatarápiás szalaériumban lehet felfrissülni.

Mönichkirchen Wechselland területén fekszik. Ausztria azon kevés helységeinek egyike, amely az államilag ellenőrzött "Gyógyklimatikus hegyilevegő gyógyüdülőhely" címet viselhetik.

FELVONÓ

A négy üléses Sonnenbahn libegővel a Mönichkirchner Schwaigra (1200 m) juthatunk fel, ahol játszóteret, hüttéket találunk. Több kirándulási lehetőség, túraút közül is választhatunk.

TÚRA

Túraút hintákkal: túraúton többféle hintát lehet kipróbálni. A hegytetőn pedig egy kilátó magasodik, ahol hintázva csodálhatjuk a Bécsi Alpokra nyíló gyönyörű panorámát.  Mönichkirchner Schwaig-on található 2,7 km hosszú új turista utat, gyerekek számára érdekes attrakciókkal. A Hintaút (Schaukelweg) 13 játszóállomását - többféle hinta és relax-elemek - kb. 2,5 óra alatt lehet bejárni. Az út végén egy kilátó magasodik, ahol hintázva csodálhatjuk a Bécsi Alpokra nyíló gyönyörű panoráma. A Hintaút a libegő hegyállomásától indul.

Még több túra Mönichkirchenben (részletek)

KALAND

Óriás roller- és mountaincartpálya, a libegő hegyállomásától indul, ahonnan a járgányokkal 2,5 km-t kell a völgyig.(részletek)

"Kraxl" Park erdei kötélpálya. A mönichkircheni mászópark a Bécsi Alpok legnagyobb erdei kötélpályája. (részletek)

Wasserpark és Salaärium. A Vízipark és Szalaérium aromaterápiás és Kneipp megálló. Túrával egybekötve vagy egyedüli programként is érdemes felkeresni. Sós vizet csepegtetnek fenyőágakon át, akkor különböző illóolajok szabadulnak fel. A szabad levegővel összekeveredve ezek az anyagok jótékony hatással vannak a légzőutakra és a vegetatív idegrendszerre. A parkban érdemes kipróbálni a mezítlábas útat is, a jéghideg Kneipp-medencével, amely felüdülés az elfáradt lábaknak. Kóstoljuk meg az ívókút friss alpesi forrásvizét! (részletek)

EGYÉB LÁTNIVALÓ

Erzherzog Johann Modellpark. A parkban egy lelkes amatőr művész kicsiben felépítette Ausztria legjelentősebb épületeit János Főherceg tiszteletére. (részletesen itt)


Tartomány:Niederösterreich
Település:Mönichkirchen
Cím:2872 Mönichkirchen
GPS: 47° 30′ 43.34105″, 16° 2′ 25.98083″
Honlap: http://www.schischaukel.net

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó