Bécs legjobb nyári gasztroprogramjai

2013. július 8.

print

Bécs legjobb nyári gasztroprogramjai

Bécs messze többről szól, mint az utcai büfék császárzsömléjébe csomagolt, vagy épp a világ legjobb éttermei között számon tartott, két Michelin csillagot is kiérdemlő Steirereck étteremben felszolgált Wiener Schnitzelről.

Bécs messze többről szól, mint az utcai büfék császárzsömléjébe csomagolt, vagy épp a világ legjobb éttermei között számon tartott, két Michelin csillagot is kiérdemlő Steirereck étteremben felszolgált Wiener Schnitzelről.

A belváros és a Nashmarkt éttermei, a grinzingi Heurigék és a Nussberg szőlőhegy hangulatos borteraszai mellett a kávézók, borbárok és laza hangulatú strandbárok színesítik a kínálatot, e mellett a kultikus bécsi helyszínek is felkészülten várják a nyarat.

Rathausplatz, Music Film Festival – Június 29.-Szeptember 1.

A Rathausplatzon, ahol az óriásvásznon esténként koncertfilm-vetítések kezdődnek, a karácsonyi vásár helyét a város top éttermei foglalják el. Forralt bor helyett hűsítő bécsi borokat és koktélokat, a téli specialitások helyett pedig a bécsi és a további nemzetek konyháinak specialitásait kóstolhatjuk meg.

Práter

Amilyen sokszínű szórakozási lehetőségeket kínál a Práter, legalább annyi lehetőséget nyújt a gasztronómiai élvezetekre is: az egyszerű büfétől, ahol fűszeres illatú lángost vásárolhat, a bécsi virslis standon át egészen a kerthelyiséges, élőzenével és tánccal szórakoztató éttermekig.

Legendás hely a Schweizerhaus hatalmas kertjével, ahol a hozzáértők az eredeti Budweiser sör mellett az árnyas fák alatt hasonlóan legendás csülköt vagy krumplilángos fogyasztanak. Kulináris élmények várnak bécsi konyha klasszikusait kínáló Eisvogel vendéglőben és a bájos Vivus Salettlben, amely csúcsminőségű hazai borokkal kényezteti közönségét modern építészeti környezetben

 


Bécs Múzeumi Negyede (MuseumsQuartier, vagy MQ)

Egyike a világ tíz legnagyobb kulturális városrészének, ahol nem csak nézelődni, de enni is jó. Az egykori császári lóistállók helyén, 60 000 m2-en álló, legkülönbözőbb művészeti ágakhoz tartozó létesítmények és design bútorok (az ún. Enzie-k) mellett olyan éttermek, kávézók teszik kerekké az urbánus életérzést, mint a Café Leopold (időnként saját DJ-vel), a Café.Restaurant HALLE, vagy az MQdaily - utóbbiból látható a legjobban a hatalmas tér forgataga.

Korábban:

Zenésfilm-fesztivál Bécsben

Új bécsi gourmet helyek

Bécs legjobb kerthelyiségei

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play