Bécs a második legnagyobb német nyelvű város

2013. július 27.

print

Bécs a második legnagyobb német nyelvű város

Az osztrák főváros az egyik leggyorsabban növekvő város az Európai Unióban, és Berlin után immár a második legnagyobb német nyelvű város.

Az osztrák főváros az egyik leggyorsabban növekvő város az Európai Unióban, és Berlin után immár a második legnagyobb német nyelvű város - mutatott rá a bécsi városháza sajtóosztálya egy közleményben.

A legújabb összevetés szerint Bécs megelőzte Hamburgot, és a 3,5 milliós Berlin után a második legnagyobb német nyelvű város - írták a hét végén kiadott sajtóközleményben.

Eszerint 2013. január 1-jén 1 741 246 lakost számlált Bécs. Az egykori császárváros ezzel megelőzte az észak-német kikötővárost, Hamburgot, ahol 2012. december 31-én 1 734 272 lakost tartottak nyilván, vagyis mintegy hétezerrel kevesebbet, mint Bécsben.

Az ezredforduló óta 200 ezer fővel nőtt az osztrák főváros lakossága, vagyis annyival, amennyi például a harmadik legnagyobb osztrák város, Linz népessége.

Az osztrák statisztikai hivatal előrejelzése szerint ha a jelenlegi ütemben növekszik Bécs lakossága, akkor 2033-ra eléri a kétmilliós határt. Ezzel az EU-n belül Brüsszel, Stockholm és Madrid után a leggyorsabban növekvő városok közé tartozik Bécs.

(MTI)
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play