Csütörtökön startol a picture on fesztivál

2013. augusztus 4.

print

Csütörtökön startol a picture on fesztivál

Bildein, a határok nélküli falu a hétvégén újra várja a zene és családias hangulatú fesztiválok szerelmeseit. A picture on Fesztivál augusztus 9-10-ig kerül megrendezésre, több mint 30 fellépővel.

Bildein, a határok nélküli falu a hétvégén újra várja a zene és családias hangulatú fesztiválok szerelmeseit. A picture on Fesztivál augusztus 9-10-ig kerül megrendezésre, több mint 30 fellépővel. Jegyek már csak elvétve kaphatók, esti kassza nem lesz!

A pinkarockerek idén is hihetetlenül tarka, izgalmas és természetesen rendkívül minőségi mixet kapnak az arcukba – és a fülükbe. Fear Factory, Kosheen, Mother’s Finest, The Baseballs, Kvelertak, Mambo Kurt és sokan mások, köztük természetesen nagyszerű magyar bandák is: nem csak a magyar szíveket dobogtatja meg majd Kelet-Közép-Európa egyik legjobb ska zenekara, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a punk-rockba ba oltott ír tánczenét pedig a magyar Firkin hozza el újra a Pinka mellé.

A fentieken kívül két zenekar képviseli még a magyar színeket az Elvis dalait és az 50-es 60-as évek slágereinek hangulatát hozza el Bildeinbe Ed Philips és a Memphis Patrol, akik csütörtökön este az ingyenes nyitóbulin nyomják majd a boogiet. A szombathelyiek egyik ifjú reménysége, a zenei határokat ugyancsak figyelmen hagyó Soulution pedig szombaton lép a nagyszínpadra.

A 370 lelkes határmenti falu ezekben a napokban szinte szükségállapotban van, aki még bírja a meleget, az mind segédkezik valahol: kerítéseket, bárokat állítanak fel, az almáskertben már épül a színpad. Bár a fű teljesen kiégett, de a templom melletti hatalmas platán koronája árnyékot nyújt. A picture on fesztivált jelenleg az azonos nevű egyesület rendezi. A szervezésből kiveszik a részüket a vele szorosan együttműködő partnerek is: a KuKuk-Bildein, a Kulturverein Grenzgänger, Bildein önkormányzata, a Skalar Entertainment és más osztrák, illetve magyar partnerek és támogatók, mint pl. a Gradistye Kulturális Egyesület Szentpéterfáról, az AlteRába Fesztivál, vagy az AGORA Savaria. Az építésnél és a fesztivál alatt körülbelül 230-an segédkeznek, nagyrészt önkéntesek.

A zene lebontja a határokat a fejekben is. A vasfüggöny „jóvoltából“ évtizedeken át egymástól elválasztott, németül, magyarul és horvátul beszélő régiók újra összenőnek. Ehhez igazodnak a jegyakciók is.

A Pinkarockereknél a folyamatos fejlődés magától értetődő. Ezért minden évben tesznek egy-egy ici-pici lépést a kicsit zöldebb rendezvény irányába: ingajáratban közlekedő buszjáratok a környék településein át, szelektív szemétgyűjtés, szemétmérséklés, regionális ételek és italok, bio-fesztiválpóló, stb. Lépésről-lépésre honosítják meg a környezettudatos gondolkodást.
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play