A díjugratás Forma-1-e Bécsben. Videó

2013. szeptember 15.

print

A díjugratás Forma-1-e Bécsben. Videó

Második alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb lovas eseményét, a Vienna Masters díjlovagló és díjugrató versenyt Bécsben, amelyre tavaly 20 ezren voltak kíváncsiak. A 600 ezer eurós összdíjazású küzdelem keretében a világ legjobbjai mérik össze tudásukat.

Második alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb lovas eseményét, a Vienna Masters díjlovagló és díjugrató versenyt Bécsben, amelyre tavaly 20 ezren voltak kíváncsiak. A 600 ezer eurós összdíjazású küzdelem keretében a világ legjobbjai mérik össze tudásukat. 

 


Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI), fő szponzora 2013-ban a Longines svájci óragyártó cég. A Longines már 1926 óta támogatta különböző minőségében a lovassportot, idén viszont a szövetség első kiemelt szponzora lett. A Longines cég több más sportágban is érdekelt, így a torna, íjász és alpesi sí Világkupa versenyek mellett a francia nyílt teniszbajnokságot a Roland Garrost is szponzorálja. A svájci cég júniusban írt alá szerződést arról is, hogy a 2014-es glasgowi Nemzetközösségi Játékok egyik fő támogatója lesz.

 


Copyright: Vienna Masters


A lovassport legnagyobb osztályú (Nemzetközi 5*-os Torna) versenye, a Longines Global Champions Tour 13 állomása között szerepel többek között London, Monte-Carlo, Madrid, Hamburg, Cannes, Lausanne is. A versenysorozat végén a 30 veresenyző közül a legjobb átveheti a Champions Tour díjat, amelyet a legendás Jan Tops olimpiai aranyérmes díjugrató alapított 2006-ban. Azóta a versenyzők és a közönség száma is folyamatosan nő. A népszerűség miatt egyre több nemzet képviselteti magát, sportolókkal és helyszínekkel egyaránt. 

A  Longines Global Champions Tour idei új helyszínei Madrid, London és Shanghaj, utolsó állomása pedig Al Shaqab varázslatos helyszíne lesz Dohában, Katar fővárosában. 

 


Copyright: StefanoGrasso /Longines Global Champions Tour


A Longines Global Champions Tour díjugrató verseny bécsi állomását szeptember 19. és 22. között a Rathausplatzon rendezik meg. Nyolcvan teherautónyi speciális homokkeverék és 1.500 bálányi fűrészpor segítségével elit lovardává változik a Bécsi Városháza előtti tér. A világ legjobb díjugratói a „Global Champion” címért és a vele járó 300 ezer eurós jutalomért küzdenek meg. Nyeregbe száll például Steve Guerdat olimpiai bajnok, Rolf-Göran Bengtsson Európa-bajnok és a milliárdos-unoka Athina Onassis is. 

De nem kell csalódniuk a felhozatalban a díjlovaglás szerelmeseinek sem: a londoni olimpia második helyezettje, Adeline Cornelissen mellett – aki Parzival hátán parádézik – ringbe száll a modern lovassport történetének egyik legsikeresebb versenyzője, a német Isabell Werth is.


 

 

A versenyszámok között a Spanyol Lovasiskola bemutatói, gyerekprogram és showműsor szórakoztatja a közönséget, akik csütörtökön, pénteken és szombaton 14:00 óráig ingyen követhetik nyomon a pályákon zajló eseményeket. A 2,5 millió eurós költségvetésű, nagyszabású lovas rendezvényre tavaly 20 ezren voltak kíváncsiak.


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play