Újdonságok a bécsi éttermek világából

2013. szeptember 22.

print

Újdonságok a bécsi éttermek világából

Két gourmet-színház és két újonnan nyílt étterem a bécsi konyha jegyében, az egyik modern interpretációban, a másik a nagymamák receptjeire támaszkodva: a bécsi éttermek világa tovább gazdagodik.Két gourmet-színház és két újonnan nyílt étterem a bécsi konyha jegyében, az egyik modern interpretációban, a másik a nagymamák receptjeire támaszkodva: a bécsi éttermek világa tovább gazdagodik.

 


2013. október 25-én nyitja meg kapuit a Reinhard Gerers teatro, egy új bécsi gourmet-színház. Gerer, aki korábban többek között a Hotel Bristolban található Korso éttermet, a Magdalenenhofot és a Palazzo gourmet-színházat vezette, saját projektjében a bécsi életérzést és a nemzetközi varieté vonzerejét kombinálja egy négyfogásos exkluzív menüvel. A mágikus, vicces és akrobatikus elemeket egyaránt felvonultató revühöz olyan ételkülönlegességeket szolgálnak fel, mint például burgonyamelange mangalicaszalonnával és Szent Jakab kagylóval, őzérmék fehér polentán, vagy nemes csokoládék trilógiája. A Gerers teatro egy bécsi tükörpalotában kapott helyett, és elegáns szecessziós interiőrrel várja a vendégeket
(Bécsi Tükörpalota a Gasometernél, Döblerhofstraße 20, 1110 Bécs).

 


Teatro


2013. október 30-án kezdi meg működését a Toni Mörwald Palazzo. Ezzel Tonni Mörwald lép majd Reinhard Gerer nyomdokaiba, aki 2003 óta vezette a Palazzo gourmet-színházat. Mörwald a menü megalkotása során különös hangsúlyt fektetett a regionális konyhára és az első osztályú alapanyagokra. A menühöz kínált új show „szívtiprók és lebilincselő izgalmak” mottóval kínál szórakoztató kikapcsolódást. A Reinhard Gerers teatrohoz hasonlóan Mörwald tükörpalotája is szecessziós légkörrel és számtalan tükörrel várja a vendégeket (Tükörpalota, Vorgartenstraße/Ausstellungsstraße, 1020 Bécs).

 


Palazzo


A bécsi belváros egyik sétálóutcájában nyitotta meg kapuit 2013 nyarán a Labstelle. Az új étterem a hagyományőrző bécsi konyha modern, kortárs interpretációját kínálja. A hozzávalók válogatott regionális termelőktől érkeznek, a zöldség például egy bécsi kertészetből, a kecskesajt a Bécsi-erdőből, emellett hat különféle kenyértípust helyben sütnek. A 70 fős étterem mellett található egy bár is 45 ülőhellyel és helyi borokkal, amelyekhez esténként DJ szolgáltatják a zenét (Lugeck 6, 1010 Bécs).

 


Labstelle


A 4. kerületben található a 2013 júliusa óta működő Zur Herknerin fogadó. Stefanie Herkner az egykori szerelőműhelyben olyan klasszikusokat főz, mint a grízgaluskaleves, a gulyás vagy a töltött káposzta, pontosan úgy, ahogy azt édesanyáink és nagymamáink tették (Wiedner Hauptstraße 36, 1040 Bécs).

 


Zur Herknerin

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play