Trambulin és térkő a bécsi Mariahilferen

2013. október 8.

print

Trambulin és térkő a bécsi Mariahilferen

Megváltozik a magyarok kedvenc bevásárlóutcája Bécsben, a Mariahilfer Straße. Miután nemrégiben átadták az utca nagy részét a gyalogosforgalomnak, most megváltoztatják a burkolatot is. A jövőben több utcabútor és akár trambulinok is várhatják majd a járókelőket.

Megváltozik a magyarok kedvenc bevásárlóutcája Bécsben, a Mariahilfer Straße. Miután nemrégiben átadták az utca nagy részét a gyalogosforgalomnak, most megváltoztatják a burkolatot is.

 


Aszfalt helyett térkővel borítják be a Mariahilfer Straße 2,3 km hosszú szakaszát, melyet augusztusban részben átadtak a gyalogosforgalomnak. Két szakasz úgynevezett találkozási zónaként működik, amit gyalogosok, autósok és kerékpárosok egyaránt használhatnak. Ezen részeken az autósok legfeljebb 20 km/h sebességgel, a kerékpárosok pedig csak gyalogtempóban haladhatnak és különösen oda kell figyelniük a járókelőkre. Erre több molinó és tábla is figyelmezteti őket.

 


(c) Christian Fürthner_PID


Az eddigi tapasztalatok szerint a gyalogosok az aszfaltburkolat látványát túlságosan az autóforgalomhoz kötik. Ezért a bécsi Városháza szeretné átalakítani az utcaképet is. Nemcsak térkő elhelyezését, hanem az út és a járda közti szintkülönbség megszűntetését is tervezik. A jövőben több utcabútor és akár trambulinok is várhatják majd a járókelőket.

 


(c) Stadt Wien


A Bécsi Városháza október végéig dönti el, hogy milyen változtatásokat visznek véghez a Mariahilfer gyalogosbarát átalakítására. 

Kapcsolódó cikkek: 

Új közlekedési rend a Mariahilfer Sraßén

Sétálóutca lesz a Mariahilfer Straße

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play