Pannon ősz: az újbortól a libasültig

2013. október 28.

print

Pannon ősz: az újbortól a libasültig

A Pannon ősz minden bizonnyal Burgenland „legízesebb“ időszaka: a Fertő-tótól az Őrségig , a disznóöléstől a „Hallowein“ és „Martini on the Rocks“-ig tartó gasztronómiai utazás.A Pannon ősz minden bizonnyal Burgenland „legízesebb“ időszaka: a Fertő-tótól az Őrségig , a disznóöléstől a „Hallowein“ és „Martini on the Rocks“-ig tartó gasztronómiai utazás. Újborkóstolók, libapecsenyék és sült gesztenyék várnak a vendégekre.

 


A kínálat a hagyományos disznóöléstől, a gesztenye és pinceünnepeken, vakkóstolók és pincetúrákon, a szüreti mulatságon át vezet a „Martini on the Rocks“ rendezvényig. Buszjáratok ingáznak a pincék között, a Márton napi kártya hat ingyenes szolgáltatással áll az itt éjszakázó vendégek rendelkezésére. És miért ne lehetne az itt töltött időt egy kerékpártúrával, wellness élménnyel vagy egy szemgyönyörködtető kulturális programmal egybekötni?

A Fertő-tó körüli községekben szeptember 13. és október 27. között, „A tó főz“ címmel megrendezésre kerülő eseményen 22 gasztronómus készít különleges meglepetésmenüt: Egyszerű vendéglők és osztályon felüli éttermek egyaránt hívogatnak, hogy álomszép környezetben fedezzük fel újra az evés nyújtotta örömöket. A gesztenyétől a frissen fogott halig, kizárólag helyi hozzávalókból készíti el minden étterem saját különleges menüjét, kiválasztva hozzá a megfelelő bort.

 


„Szent Márton ünnepe“ Burgenlandban egy régóta élő hagyomány. Az új fehérbor érési ideje nagyjából november 11.-ig, Szent Márton ünnepéig tartott. A boros gazdák kölcsönösen kóstolták az „ideit“ és megvitatták annak minőségét. Azóta vált a „Szent Márton dicsérete“ különösen a Fertő-tó körül az ízek ínyenc ünnepévé, melyet úgy a helyiek, mint pedig a vendégek október 19.-től röviddel Karácsony előttig, lelkesen ünnepelnek.

Mosonszentandráson/St. Andrä régi kézműves és hagyományőrző szokások várják az érdeklődőket; Féltoronyban/Halbturn a Habsburgok, Mosonbánfalván/Apetlon és Fertőfehéregyházán/Donnerskirchen Szent Márton nyomában túrázunk, Pátfalun/Podersdorf am See a „lasszók“ csattognak a pásztorok bevonulásakor, Brad Knowles Sommelier-t Boldogasszonyban/Frauenkirchenben a St. Martins Therme fürdőben csodálhatjuk meg, Gáloson/Gols a borok ismerői egy vakkóstolás során mérhetik össze az erejüket.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play