Beköszöntött a tél Itáliába

2013. november 25.

print

Beköszöntött a tél Itáliába

Miközben Itália déli részén az eső zuhog, az északi Trentino-Alto Adige és Veneto tartományban leesett a hó. Olaszország hegyein megkezdődött a síszezon.

Szardínia után a Kleopátra ciklon elérte a dél-olaszországi Campaniát és Szicíliát, ahol heves viharok és széllökések követik egymást. Az olasz polgári védelem mindkét tartományban a legmagasabb fokú készültséget rendelte el. 

Továbbra is esik az eső Szardínián, az első számítások szerint másfél milliárd euróra rúg a ciklon okozta pusztítás.

Miközben Itália déli részén az eső zuhog, az északi Trentino-Alto Adige és Veneto tartományban leesett a hó. Az olasz Dolomitokban éjszaka félméteres hó hullott, havazik a nyugat-olaszországi Lombardia és Piemonte csúcsain ezerméteres magasság alatt is. Már fehérek a Torinó körüli dombok is. Ezzel Olaszország hegyein megkezdődött a síszezon. A havazás miatt rendkívüli a készültség a déli Basilicatában és az Appenninekben.

Velence már napok óta víz alatt van. Pénteken a történelmi városközpont tíz százalékát lepte el az egy méter feletti ár.

Az előrejelzések szerint Kleopátrát hétfőtől a fagyot és az itáliai telet meghozó hidegfront váltja, melyet Attilának neveztek el. 

(MTI)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play