Meghosszabbították a Lucian Freud kiállítást

2013. december 4.

print

Meghosszabbították a Lucian Freud kiállítást

Egy héttel tovább tart nyitva a Lucian Freud kiállítás a bécsi Kunsthistorisches Museumban. A 2014. január 12-ig látható tárlat a híres pszichoanalitikus, Freud unokájának életművébe enged betekintést.A nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel tovább, 2014. január 12-ig látogatható a Lucian Freud kiállítás a bécsi Művészettörténeti Múzeumban (Kunsthistorisches Museum). Az osztrák fővárosban bemutatott 43 alkotás a brit festőművész csaknem hetvenéves munkásságának legfontosabb darabjait vonultatja fel egy 1943-ból származó önarcképtől egészen a legutolsó alkotásáig, amely halála miatt befejezetlen maradt.


Man with a Thistle (Önarckép)
© The Lucian Freud Archive / The Bridgeman Art Library

A 20. és 21. század egyik legjelentősebb figuratív festőjének bécsi kiállításához olyan világhírű kiállítóházak adtak kölcsön a gyűjteményükből mint a New York-i Metropolitan Museum of Art, a londoni Tate, a washingtoni Hirshorn Museum and Sculpture Garden, az oxfordi Ashmolean Museum, a chicagói Art Institute vagy a madridi Museo Thyssen-Bornemisza. A híres amerikai filmszínész, Steve Martin magángyűjteményéből származik a kiállítás egyik fő attrakciója, a Naked Girl (Meztelen lány) című festmény, Freud első egészalakos aktképe. Szintén igazi csemegének számít a Girl with a White Dog (Lány fehér kutyával) vagy egy 1956-ból származó, befejezetlen önarckép, amelyet az elmúlt 30 évben csupán egyetlen egyszer mutattak be.

A kiállítást egy 15 perces film egészíti ki, amelyet Freud asszisztense, David Dawson készített, és amely többek között a művész utolsó heteibe is betekintést enged.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play