Dan Brown és a Borgiák nyomában

2014. január 8.

print

Dan Brown és a Borgiák nyomában

Népszerűek a turisták körében az Angyalok és Démonok helyszínén vezetett thriller-túrák az Örök Városban. Akit a Vatikán körüli titkok és összeesküvések megigéznek, nem mulaszthatja el a Borgiák - túrát sem.

Dan Brown új regénye, az „Inferno” új globális bestellerré avanzsál. Az amerikai sztárszerző hívei Rómában a hősük, a szimbólumkutató Robert Langdom nyomain járnak. Egy vezetés során, - amely a történelmet, az irodalmat és az akciót egybeköti -, a Rómába látogatók, az „Angyalok és Démonok („Illuminátusok”) című Dan Brown regény eredeti helyszíneinek lebilincselő jeleneteit, a Szent Péter székesegyháztól az Angyalvárig, testközelből élhetik át.

Művészettörténeti gyorskurzus Rómában

Dan Brown Vatikán - thrillerében feltámad a múltból a rég feloszlottnak hitt titkos szövetség, az „Illuminátusok”, hogy a katolikus egyház kutatásellenes magatartásáért bosszút álljon. A szövetség valóban létezett, 1776-ban Ingolstadtban alapították, azonban csak rövid ideig állt fent.

A regényben, Robert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: az Illuminátusok bosszúhadjáratra készülnek a katolikus egyház ellen. Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától, ezért Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

Rómában, a regényben szereplő összes helyszín megtalálható. Brown egyébként mindig személyesen keresi fel a könyveiben megnevezett helyszíneket, ami nem lehet könnnyű számára, mivel rajongói megszállottan próbálják kideríteni egy-egy újabb kötetének lehetséges helyszínét és témáját.

 

Az Illuminátusok - túra mindenképpen egy művészettörténeti gyorskurzus Róma fénypontjainak felfedezésére. A háromnegyed órás körút során, amelyet több nyelven is kínálnak, a Rómába látogatók megtanulnak különbséget tenni a történeti igazság és a fikció között. Az elektromos autón való utazás lehetővé teszi a turistáknak, hogy a belvárosban tövid időn belül nagyobb távolságokat tegyenek meg. Pontosan úgy, mintha egy filmszalagon haladna a vezetés az eredeti helyszíneken, mint az Angyalvár, a Szent Péter tér, a Piazza Navona, a Piazza del Popolo és a Pantheon. A túra a regényben leírt ”megvilágosodás ösvénye” mentén vezet. Ennek az útnak kellett a thriller fő figuráját, Langdon-t, az illuminátusok főhadiszállására vezetnie.

Túra az összeesküvés - elméletek híveinek

Dan Brow új könyvének, az „Inferno”-nak a megjelenése óta a Rómában, az „Illuminátusok”-túra iránti érdeklődés ismét erősen megnőtt. Mégis ez az utazás nem az egyedüli filmre épülő vezetés, amely jelenleg az Örök Városban népszerű. Akit a Vatikán körüli titkok és összeesküvések megigéznek, nem mulaszthatja el a Borgia-túrát sem.

A körút, amel y a Magyarországon forgatott „Borgiák” c. tv sorozatra támaszkodik, a látogatókat azokra a helyekre vezeti, amelyeken a korrupt Borgia-dinasztia és VI. Sándor pápa élete játszódott. Közelről tapasztalja az ember, hogy a befolyásos Borgia-főpap és az utódai hol követtek el minden elképzelhető bűnt, csak azért, hogy a hatalmat, a befolyást és roppant gazdagságot maguk és családjuk számára felhalmozzák és megőrizzék. A Vatikánban és Rómában a különös túrának köszönhetően a Borgiák új életre ébrednek.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play