Luxuscég újítja fel a Spanyol-lépcsőt

2014. március 27.

print

Luxuscég újítja fel a Spanyol-lépcsőt

1,5 millió eurót (mintegy 450 millió forintot) ajánlott fel a Bulgari divatház Róma egyik jelképének tartott Spanyol-lépcső helyreállításának finanszírozására.

Másfélmillió eurót (mintegy 450 millió forintot) ajánlott fel a Bulgari divatház az olasz főváros egyik jelképének tartott Spanyol-lépcső helyreállításának finanszírozására.

 


A Róma történelmi városközpontjában levő, százharmincöt fokból álló lépcső restaurálása egy éven belül megkezdődik és mintegy két évig tart majd.

A Bulgari a műemlék helyreállítására szánt összeg első részletét már most, március vége előtt átutalja Róma városának - jelentette be római sajtótájékoztatóján Jean-Christophe Babin, az LVMH luxus divatcsoporthoz tartozó Bulgari ügyvezető igazgatója.

 


A magyarul Spanyol-lépcsőnek nevezett lépcsősor olaszul a Trinita dei Monti névre hallgat a tetején álló templom után. Spanyolnak a lépcső alatti teret nevezik az egykor itt levő spanyol nagykövetség miatt. A lépcsőt 1725-ben XIII. Benedek pápa avatta fel az akkori szentév alkalmából.

A világ egyik leghíresebb lépcsője a Rómába érkező turisták egyik zarándokhelye. Ismertté tette "A római vakáció" amerikai film itt forgatott jelenete is.

 


A Bulgari divatház nem véletlenül támogatja a Spanyol-lépcső restaurálását. A megalapításának 130. évfordulóját ünneplő Bulgari újra nyitja a Spanyol-lépcsővel szemközti via Condotti elegáns vásárlóutcában felújított butikját. A megnyitón részt vesz a Bulgari jelenlegi márkaarca, az olasz származású Carla Bruni volt topmodell, aki egy 7-8 millió eurót érő drágakőnyakláncot visel majd.

 


Az első Bulgari-ékszerboltot az örmény származású Sotirio Bulgari (eredeti nevén Sotirios Voulgaris) 1884-ben nyitotta meg a római Sistina utcában a Spanyol-lépcső tetején.

Ignazio Marino, Róma főpolgármestere megelégedéssel nyugtázta, hogy egyre több mecénás vesz részt az olasz főváros műemlékeinek karbantartásában. A Colosseum restaurálást Diego della Valle cipőgyáros finanszírozza, a Trevi-kút helyreállítását a Fendi divatház.

(MTI)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play