Ilyen a családi üdülés Karintiában

2014. április 27.

print

Ilyen a családi üdülés Karintiában

Izgalmas kirándulóhelyek, felhőtlen fürdőzés és mágikus pillanatok csodás természeti környezetben. Ilyen egy családi üdülés Karintiában. Ausztria napfényes délvidéke feledhetetlen üdülési élményeket ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Karintia érintetlen természeti környezettel várja a felüdülni vágyókat: a festői hegyvonulatok, a meleg vizű, kristálytiszta tavak és az Alpok–Adria térség kellemes klímája garanciát jelent az önfeledt kikapcsolódásra.

A Wörthi-tó partján található Pyramidenkogel kilátó feledhetetlen, 360 fokos panorámát kínál egész Karintiára, és messze a tartomány határain túlra is. Három platform kínál lélegzetelállító kilátást, amely északon egészen a Hohe Tauern hegységig, délen pedig a szomszédos Olaszországig és Szlovéniáig terjed. Már az üvegborítású panorámaliftből is csodás kilátás nyílik, de az aktívabbak akár gyalog is megmászhatják a kilátót: ehhez 441 lépcsőt kell leküzdeniük. Európa legmagasabb, fedett épületcsúszdájának köszönhetően a kilátótorony feledhetetlen élményt kínál a 130 centiméternél magasabb gyermekek számára. 52 méter hosszan száguldhatunk a völgybe, ahol újabb kalandok várnak a bátor jelentkezőkre.

Mi is lehet szebb annál, mint egy napfényes, meleg nyári napon meghódítani Karintia üde zöld alpesi legelőit és vonzó hegycsúcsait? A Turracher Höhén azonban egy további attrakció is várja a gyermekeket. Az éles kanyarokkal tarkított Nocky Flitzer alpesi bobpályán 1,6 kilométer hosszan száguldhatunk a hegyállomásról a völgy irányába. Igazán feledhetetlen kaland! A „Nockys Almzeit” játszótér a kíváncsi hegyi nyúllal, „Nockyval” várja a szórakozni vágyó apróságokat. A csodálatos természeti környezetben kialakított attrakciók, köztük egy úgynevezett „alpesi órával” felszerelt mászótorony, egy különféle hangok előcsalogatására alkalmas hangkerítés és az időfolyam, egy izgalmas vízi játszótér gondoskodik a szórakoztató időtöltésről.

További kirándulóhelyek és természetközeli programok Karintiában: a Ferlachban található Tscheppa-szurdok, ahol egy erdei kötélpark is várja a látogatókat; a Nassfelden kialakított Aqua Trail és sziklalabirintus

Geocaching túrák, íjászat és túrázás a kabalafigurák útján a Katschbergen; meseösvény a Lieser-Maltatalban, izgalmas kincskeresés Barbarossa kapitány kalózhajóján a Millstatti-tónál, valamint erdei élményvilág és egy vadonatúj flow country trail downhill park a kezdő hegyikerékpárosoknak a Klopeini-tó partján.

Aki mindig is szerette volna megtapasztalni, hogyan épül egy igazi vár, annak érdemes ellátogatnia a karintia Friesachba. Itt egy 4000 négyzetméteres területen ugyanis egy igazi vár épül. Az igazán különleges az egészben, hogy az építkezéshez kizárólag középkori módszereket és technikákat alkalmaznak. Így a szorgalmas munkásoknak csak a középkorban használt szerszámok állnak rendelkezésükre. Modern gépeket és hangos motorokat itt hiába keresünk. Ehelyett itt emberi és állati erővel épül a vár. Ezért néhány évig még egészen biztosan eltart majd, amíg a különleges építmény elkészül és beköltözhetővé válik, de az építkezésen már most szívesen látnak minden érdeklődőt. Mindenhol kis kunyhók és munkahelyek találhatóak, amelyekből fáradhatatlan kopácsolás, kalapálás és fűrészelés hallatszik. A legkisebbek az idei évtől különleges idegenvezetésen is részt vehetnek Frizzy, az építőmester és kabalafigura vezetésével, aki számtalan titkot és rejtett járatot ismer, és ezeket szívesen meg is osztja fiatal kísérőivel. Az unalom itt ismeretlen fogalomnak számít: legyen szó kőből készített amulettek csiszolásáról, gólyalábakon történő futóversenyről, lovagi sisakok készítéséről, társasjátékokról vagy építőversenyről, Frizzy mindig kapható egy kis szórakozásra.

És ha egyszer mégiscsak esne az eső? Attól Karintiában még egyáltalán nem válik unalmassá az üdülés...

Amikor a ragyogó kék ég sötét felhők mögé rejtőzik, a Villachban található Karintia termálfürdő igazán különleges attrakciókkal várja a családokat. A hatalmas létesítmény nem hagy kívánnivaló maga után. Két csúszda, egy 85 és egy 75 méter hosszú gondoskodik az izgalmas vízi kalandokról. A „Crazy River” egyik szakaszán, az úgynevezett nemesacél pataknál megfordul a világ és hegynek felfelé haladhatunk a gumigyűrűn ücsörögve. A kínálatot pedig egy többpályás hullámcsúszda teszi teljessé. Új és egész Ausztriában egyedülálló kínálatnak számít a „sellőúszás”, amelynek keretén belül a gyermekek csillogó uszonyt vehetnek magukra és azzal tanulhatnak meg úszni, akárcsak Ariel, a hableány.

A Nockberge szelíd lankái között fekvő Bad Kleinkircheimban található a Római termálfürdő, amely szintén feledhetetlen vizes kalandokat garantál a család minden tagjának.

Esős idő esetén Karintia hegyeiben nem vállalkozhatunk időutazásra, de a hegyek mélyében annál inkább lehetséges ez. A Terra Mystica látványbánya a bányászok titokzatos világát tárja fel az érdeklődők előtt, míg a Radentheinban található „Granatiumban” mi magunk is megpróbálkozhatunk a rubinvörös gránátkő bányászatával.

Ugyancsak látványos pillanatokat ígér a Bad Eisenkappelben található Obir cseppkőbarlangban tett kirándulás, ahol egy 800 méter hosszú földalatti élménypark várja a látogatókat.

A hegy- és sziklamászás szerelmeseinek a Wahaha Paradise fedett mászócsarnoka kínál önfeledt és az időjárástól független kikapcsolódási lehetőséget.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play