Alpesi szimfónia a Großglockneren

2014. június 28.

print

Alpesi szimfónia a Großglockneren

A 150 éve született Richard Strauss Alpesi szimfóniája előtt tiszteleg a június 11-én megnyílt Alpenliebe c. kortárs művészeti kiállítás a Kaiser-Franz-Josefs-Höhén.A 150 éve született Richard Strauss Alpesi szimfóniája előtt tiszteleg a június 11-én megnyílt Alpenliebe c. kortárs művészeti kiállítás a Kaiser-Franz-Josefs-Höhén.

 


A Großglockner Hochalpenstraßén, 2.396 m magasban 20 kortárs művész fejezi ki szerelmét az Alpok iránt. Zene, fotográfia, film, szobrászat, grafika, nagyméretű installációk mind megtalálhatók a kiállításon.

 


A kiállításhoz tartozó biwakban (menedékházban) a látogatók egy multimédiás alpesi túrán vehetnek részt. A látványos képek, az akusztikus utazás 2396 méter tengerszint feletti magasságban maradandó benyomást tesznek. A biwak 2015-ben a milánói világkiállításra fog utazni.

A kiállítás ihletőjét, az Alpesi szimfóniát 1915-ben Berlinben maga Strauss mutatta be. Richard Specht, Strauss biográfusa szerint, ha egy földrengés elpusztítaná az Alpok csodálatos vidékét, Strauss szimfonikus költeménye hű képet adna e tájról, amelyet a kottalapok mindörökre megőriztek.


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu