Futurisztikus hajók Monacóban

2014. július 16.

print

Futurisztikus hajók Monacóban

"Büszke vagyok rá, hogy a mi hercegségünkben éled újra az aranykor, 1904-ben ugyanitt rendeztük az első motorral hajtott hajóversenyeket, melyek jelentősen hozzájárultak a belső égésű motor kifejlesztéséhez." A hétvégén rendezték a világ első napelem meghajtású hajók versenyét Monacóban, a Solar1 Monte Carlo Cup-ot.A hétvégén rendezték a világ első napelem meghajtású hajók versenyét Monacóban, a Solar1 Monte Carlo Cup-ot.

 


A Solar1 első kiadásán  futurisztikus vízijárműveikkel 25 csapat vett részt a világ minden tájáról - a legtöbben hollandok voltak. A hajókat három kategóriába osztották: az Open Class (csak egy korlátozás: maximum 8 méter hosszú lehet), az A class (maximum hat méter hosszú és hat napelem) és a V20 Class (a dizájn meg volt adva, mindegyiknek ugyanúgy kellett kinéznie).

 


Pénteken az egész flotta versenyzett, míg szombaton rendezték a szlalom és az egy-az-egy elleni sprint számokat a Port Hercules-ben és a Larvotto öbölben.

 


Az Open Class-t a holland CLAFIS Private Energy Solar Boat Team II nyerte, az A class-t a szintén hollad Dutch Solar Boat Team és az orosz V20 Class-t a Team Beluga Powered By Synergy.

 


"Büszke vagyok rá, hogy a mi hercegségünkben éled újra az aranykor, 1904-ben ugyanitt rendeztük az első motorral hajtott hajóversenyeket, melyek jelentősen hozzájárultak a belső égésű motor kifejlesztéséhez" mondta II. Abert herceg, a Yacht Club de Monaco elnöke, az esemény záróvacsoráján. "Monaco mindig a hajófejlesztés élvonalában fog járni."

 


"A napenergia gyorsan terjeszkedik és a luxushajó gyártók is érdeklődnek iránta" mondta Sergei (Szergej) Dobroserdov, a Solar1 vezérigazgatója.


Solar 1 Monte Carlo Cup 2014 - 1. nap:

 


Solar 1 Monte Carlo Cup 2014 - 2. nap:

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu