Türkiz metrót szeretnének a bécsiek

2014. szeptember 3.

print

Türkiz metrót szeretnének a bécsiek

Lezárult az új bécsi metróvonal, az U5 színéről döntő internetes szavazás. A 143 ezer voksoló 65 százaléka a türkizt választotta.Lezárult az új bécsi metróvonal, az U5 színéről döntő internetes szavazás. A 143 ezer voksoló 65 százaléka a türkizt választotta.

 


A napokban ért véget a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) internetes szavazása, amelynek tétje az új bécsi metróvonal, az U5 színe volt. A résztvevők a türkiz és a rózsaszín között választhattak, mivel mindkét szín jól illeszkedik a már meglévő vonalakat jelző színrendszerbe, ugyanakkor könnyen megkülönböztethetők tőlük.

 

nözték szPromóciós csapatok ösztöavazásra a bécsieket.
Promóciós csapatok ösztönözték szavazásra a bécsieket.
Copyright: Johannes Zinner / Wiener Linien


A 2014. augusztus 11-től 28-ig tartó szavazáson végül 143 ezren vettek részt, 65 százalékuk a türkizt választotta. Ez azt jelenti, hogy türkizzel jelölik majd a metrótérképen az új vonalat és az állomásjelző táblák is ebben a színben pompáznak. Természetesen az állomások dizájnjában is visszaköszön majd a választott szín.

 

A bécsi metrótérkép a türkiz színű U5-ös vonallal
A bécsi metrótérkép a türkiz színű U5-ös vonallal.
Copyright: Wiener Linien


Az Elterleinplatzot a Karlsplatz-cal összekötő U5 építési munkái várhatóan 2018-ban kezdődnek, de a próbafúrásokat már néhány héten belül megkezdik. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play