Nézze meg, ahogy egy sas nyaktörő sebességgel száguld és kamerázik Párizs felett!

2014. október 26.

print Hetedhétország.hu

Nézze meg, ahogy egy sas nyaktörő sebességgel száguld és kamerázik Párizs felett!

Nézze meg, ahogy egy sas nyaktörő sebességgel száguld és kamerázik Párizs felett! Felvették Párizst madártávlatból. Kamerát erősítettek egy sas hátára, aki 180 km/h sebességgel repült a város felett.

Egy rétisast engedtek el az Eiffel-torony tetejéről és egy minikamerát szereltek a hátára, hogy egyedülálló szemszögből vegye fel a várost. Az akciót egy alapítvány szervezte, amelynek az a célja, hogy visszatelepítse a fajt Franciaországba 50 év után.

 

180 km/h-val repülve a rétisas az Eiffel-toronytól indult, átszállt a Szajna felett, majd a Trocadéro kertekben landolt. A sas nyaktörő sebességgel száguldott, mielőtt egy U-fordulatot leírva visszafordult, és leszállt a tapsoló tömeg előtt

A madár gazdája, Jacques Olivier Traver az elnöke a FREEDOM nevű "not-for-profit" szervezetnek. A céljuk az, hogy a rétisast visszatelepítsék eredeti élőhelyükre, a francia és svájci Alpokba. A faj már 50 éve eltűnt Franciaországból, és hogy felhívják a figyelmet a kampányukra, egy sast eresztettek el Párizs felett. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play