Luxus téli vakáció Arlbergben

2014. október 30.

print

Luxus téli vakáció Arlbergben

Tökéletes pihenésre vágyik? Lech am Arlbergben 6 csillagos hütte, ötcsillagos szállodák és Európa legjobb éttermei várják a luxusra vágyókat. A holland királyi család 1959 óta tölti téli vakációját a vorarlbergi kis hegyi faluban.

A luxus nem ismer határt

„Nem akartunk jobbat vagy mást létrehozni - mi a legjobbat szeretnénk” mondja Stefan Huemer, cége új chalet-jéről a vorarlbergi Oberlechben. A chalet tulajdonosa, René Benkó, Ausztria egyik leggazdagabb embere, a 6 csillagos chaletért heti 76 millió forintot kér. Ez természetesen nem fejenként értendő. A számla a 24 fő közt oszlik meg, akik kibérelik Chalet N-t.


Az ötemeletes ház fából és kőből épült. 10 lakosztályból áll - beleértve egy 176 négyzetméteres szuperlakosztályt -, kettő étkezőből, egy társalgóból bárral, egy spa- és wellness részlegből, egy fitneszteremből, egy moziból, egy boros pincéből, két kinti fűtött medencéből, egy jégbárból és természetesen egy saját sífelvonó sem hiányozhat a sípályára.

 


A gyerekek számára egy négyfős, tágas, emeletes ágyas szobát rendeztek be.

 

 

A feladat „nehéz” lehetett a tulajdonosok számára. Mr. Huemer megosztotta gondját a Telegraph riporterével. „Nem szeretnénk, hogy a vendégeink leminősítve érezzék saját otthonukat, de azt sem, hogy egy hotelben gondolják magukat.”

 


Valószínűleg a legtöbbünk nem érezné otthon magát a golyóálló ablakokkal, titanium evőeszközökkel, esőerdő zuhannyal és Swarovski kristályból álló zuhanyfallal berendezett házban.

 


A házhoz 26 fős személyzet jár, köztük két díjnyertes séf, két komornyik, Wolfgang és Markus, akik lesik minden kívánságunkat. Természetesen a házhoz tökéletesen szervezett sofőrszolgálat is tartozik. Ha a vendégek gyerekekkel érkeznek, számukra a tökéletes pihenést egy jól képezett animátorcsapat biztosítja, akik izgalmas programokkal szórakoztatják a gyerekeket.

 


Az angol lap riportere szerint, aki egy napot töltött el itt, a házba belépve már nem tűnik olyan soknak a heti bérleti díj. Megérkezéskor a nyílt kandallók melege és majomkenyérfa-gyertya illata fogadta. Lakosztályában kedvenc pezsgője állt az asztalon jégbe hűtve, és saját monogramja is bele volt varrva a párnahuzatba.

A legdrágább hotelek

Ha mégsem szánnánk ennnyi pénzt egy hét hüttézésre, a luxusról mégsem kell lemondanunk, hiszen a világ legdrágább szállodája is Lech am Arlbergben található.

 


Egy luxushotel foglaló portál rangsora szerint az orosz tulajdonú, lechi Hotel Aurelio a világ legdrágább hotele, ahol egy standard kétágyas szoba éjszakánként 450.000 forintba kerül.

 

 


A lista 4. és 16. helyén szintén lechi hotel található. A "Almhof Schneider"-ben egy éjszakáért 273.500 forintot kérnek. A 16. helyen a "Gasthof Post" áll, ahol a holland királynő, Beatrix 1959 óta hagyományosan téli pihenését tölti. Itt egy éjszaka 196.000 forintba kerül.

Miért olyan népszerű a luxusra vágyóknak Lech am Arlberg?


Az Arlberg-hágó az osztrák Tirol és Vorarlberg tartományokat köti össze egymással. Itt, 1300 és 2800 méter között található az alpesi sísport bölcsője. A síelés története az Arlbergen egészen 1901-ig nyúlik vissza, amikor is St. Christophban megalapították az Arlberg síklubbot. Lechben 1925-ben nyitották meg az első síiskolát. Zürsben az első síoktatást a Bregenzből érkező Viktor Sohm tartotta a helyieknek 1906-ban. Később a Bodensee térségéből egyre többen érkeztek az Arlberg régióba síelni és 1937-ben Zürsben épült meg Ausztria első csákányos felvonója.

 


Ma 280 kilométernyi jelzett sípálya, 180 kilométernyi mélyhóval borított szakasz, 79 hegyi felvonó és sílift, átlagosan 7 méternyi hóréteg novembertől egészen májusig, valamint sok-sok napsütés gondoskodik a feledhetetlen téli élményekről.

Mivel Arlberg a világ egyik legjobb síterepe, a régióhoz tartozó településeket – Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph és St. Anton – évről évre elözönlik a világ legkülönbözőbb tájairól érkező üdülővendégek, a téli sportok megszállottjai, az ínyencek, valamint a hótalpas túrázás és a sífutás szerelmesei.

Arlbergen található Európa legmagasabban fekvő díjnyertes étterme
, a Verwallstube. Ráadásul egy főre vetítve itt található egész Európában a legtöbb Gault Millau szakácssapkával kitűntetett étterem is.

 

 


Az Arlberg körül kialakult télisportmítoszt Lechben élhetik át a legexkluzívabb módon az üdülővendégek. Ezt nemcsak Európa királyi családjai értékelik nagyra, hanem mindazok, akik első osztályú síélményekre vágynak. Az Arlberg régió ezért több évben is elnyerte a TOP SKIRESORT címet, és Arlberg bekerült az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelyét tömörítő Best of the Alps szövetségbe is.

 


Ennek ellenére Lech am Arlbergnek sikerült megőriznie falusi jellegét. Lechet 2004-ben Európa legszebb falujának választották. A helyiek nagyon odafigyelnek arra, hogy a környezet ne érje kár, így pl. Oberlech település teljes mértékben autómentes övezetnek számít, sőt itt a házakat, épületeket (beleértve a szállásokat is) biomasszával fűtik.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play