» Franciaország

» Franciaország » Hauts-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Párizs mellett található Asterix park a híres mese és képregény figuráit eleveníti meg, így nem szabad meglepődni, ha Asterix és Obelix mellett esetleg 1-1 gall hadsereggel, vagy magával Július Cézárral is találkozunk.


Az Asterix Park 1989-ben, a Disneyland létrejötte előtt nyitotta meg kapuit. Ez az első olyan európai park, amelyet azért hoztak létre, hogy legyen egy olyan szórakozási lehetőségekkel teli hely, ahol a családok együtt lehetnek, és mind a gyerekek, mind a felnőttek egyformán jól érezhetik magukat.

A 2014-ben 25 éves Asterix park 5 új játékkal bővült a szezonra. A La Fort d'Idefix (Idefix erdője) témájú területen Aérodynamix, Énigmatix, Lavomatix, Étamine és Hydrolix nevű, Idefix kiskutya és gallok inspirálta játékokkal. Az attrakciók elsősorban a 3 és 11 év közötti gyerekek számára kínálnak szórakozást.

A vidámpark 2021-ben bezárta egyik fő attrakcióját, a Poseidon színházat,ahol a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak, de az utóbbi időben állatvédő csoportok kereszttüzébe került az attrakció. Az új állatvédelmi törvény  életbelépését megelőzve, a park határozta el az akvárium bezárását.

A delfinárium állatait máshová költöztetik. A koronavaírus-járványt követő lezárások feloldása után újra megnyíló Asterix vidámparkban nem lesz több állatbemutató a Poseidon színházban. A show 8 delfinje és 5 oroszlánfókája európai delfináriumokba kerül. Az állatok teljesen egészségesek, azonban mivel hosszú ideig éltek fogságban, már nem lehet őket visszaengedni a nyílt vizekbe.

A Poseidon színház egyelőre bezár, de a vidámpark a jövőben egy új vizes műsort tervez a látogatók szórakoztatására. Az új programot 2022-ben szeretnék bemutatni.

 


Tartomány:Hauts-de-France
Település:Plailly
Cím:Parc Asterix
GPS: 49° 8′ 4.47162″, 2° 34′ 19.81513″
Honlap: http://www.parcasterix.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward